VIJESTI

VIDEO Crkve i centri za trudnice bilježe porast nasilja nakon rušenja Roea

Iako nasilja i vandalizam nisu bili tako rašireni kao što se strahovalo, odabrane lokacije diljem zemlje bile su napadnute zbog pro-life uvjerenja. Slučajevi nasilja protiv pro-life skupina i crkava povećali su se u SAD-u nakon odluke Vrhovnog suda da poništi Roe protiv Wadea.

U petak, 24. lipnja, Vrhovni sud poništio je značajnu odluku iz 1973. u slučaju Roe protiv Wadea. Ubrzo nakon toga, zagovornici izbora organizirali su demonstracije, s pozivima na nasilnu akciju iz nekih ekstremnih skupina za pobačaj.

Aleteia je ranije izvijestila da je grupa Jane’s Revenge objavila letke u Washingtonu pozivajući svoje pristaše da “izađu na ulice” i predlaže im da se pobune. Iako incidenti nasilja nisu bili tako rašireni kao što su se neki bojali, odabrane lokacije diljem zemlje bile su žrtve vandalizma tijekom vikenda. To je uključivalo prosvjede koji su prerasli u nasilje, kao i uništavanje domova za trudnice i crkava. Nekoliko požara sada se istražuje kao mogući slučajevi podmetanja požara.

KRGV je izvijestio o napadu tijekom vikenda na teksašku crkvu u kojem su oštećeni i ukradeni kipovi. Iz crkava su ukradena dva kipa, dok je jedan s prikazom Blažene Majke srušen i oštećen. Vlasti kažu da nemaju nikakvih tragova o zločinu i pozivaju sve koji imaju informacije da se jave.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er