CRKVASVIJETVIJESTI

Uhićena tri svećenika – razlozi uhićenja još uvijek nisu poznati

U noći na nedjelju, 1. listopada, diktatura u Nikaragvi uhitila je dvojicu katoličkih svećenika iz biskupije Estelí i jednog iz biskupije Jinotega, obojica u sjevernom dijelu te srednjoameričke države.

Novine El Confidencial potvrdile su u nedjelju da su zatočeni u Estelíju, čiji je dijecezanski upravitelj zatvoreni biskup Rolando Álvarez, otac Julio Ricardo Norori iz župe sv. Ivana Evanđelista u gradu San Juan del Río Coco, i otac Iván Centeno iz župe Bezgrešnog začeća Marijina u gradu Jalapa. Treći svećenik koji je uhićen, prema različitim izvorima, je otac Cristóbal Gadea, pastor crkve Gospe od Milosti koja se nalazi u sektoru El Cuá u departmanu Jinotega, javlja CNA.

Razlozi uhićenja svećenika još uvijek nisu poznati. Izvor je za novine La Prensa rekao da uhićenja nije izvršila policija, već naoružane osobe koje su putovale u kamionetima Toyota Hilux. Izvor je rekao: “Nemamo informacija o tome gdje su, ali vjerujemo da su prebačeni u Managuu.” Nikaragvanska istraživačica i odvjetnica Martha Patricia Molina optužila je 2. listopada na Facebooku da su “paravojske i policija započele operaciju zastrašivanja i otmice svećenika i župljana”. “Postoje tri oteta svećenika. U biskupiji León također je bilo zastrašivanja od strane policije”, napisala je Molina.

Prema riječima odvjetnika, trojica uhićenih svećenika bila su “jasna u svojim propovijedima”, jer su se neprestano bavili “temama Evanđelja, prije svega nepravdama koje se svakodnevno doživljavaju”. Nakon što je čuo tu vijest, prognani pomoćni biskup Manague, Silvio José Báez, osudio je “žestoki progon Katoličke crkve” od strane diktature Daniela Ortege. Prelat je zamolio “Crkvu u cijelom svijetu za njihove molitve za Nikaragvu i za tamošnju progonjenu Crkvu”.

Uhićeni svećenici

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er