MEĐUGORJE

‘Tvoja krunica za mir’ – darujte svoju krunicu na Mladifestu ratom pogođenoj Ukrajini

U sklopu inicijative ‘Tvoja krunica za mir’ u Međugorju se na 35. Mladifestu prikupljaju krunice, koje će na kraju odnijeti u ratom zahvaćenu Ukrajinu.

Govorio je o tome u svom svjedočanstvu sudionicima 35. Mladifesta pomoćni kijevski biskup Oleksandr Yazlovetskiy. On se prisjetio i svog prvog dolaska u Međugorje 2010. godine, kada je još kao svećenik na studiju u Rimu, došao ovdje prvi put, kada je došao bez kolara i drugih svećeničkih oznaka pa onda i pojasnio zašto?

”U to sam vrijeme puno slušao o ovom mjestu ukazanja Majke Božje – i pozitivnih svjedočanstava ali i kritika, posebno kritika. Tada sam odlučio vidjeti vlastitim očima što se ovdje događa i došao sam kao špijun. Prisustvovao sam na ukazanju, služio sam nekoliko puta svetu misu, otišao sam na klanjanje, ispovijedao. U biti ništa izvanredno, ništa posebno, ali od tada više nisam sumnjao da je ovdje nazočna Majka Božja”’, kazao je mons. Yazlovetskiy, koji je potom iznio i nekoliko primjera pomoći Blažene Djevice Marije u ratu u Ukrajini te svima zahvalio na molitvama za mir u Ukrajini, uvjeren kako su se mnogi spasili zahvaljujući molitvama iz Međugorja te je pojasnio i da Ukrajinci u velikom broju dolaze u Međugorje zbog kraljice Mira.

”Đavao ljudima donosi ratove, razaranje, rane, suze i smrt. Samo nam Gospodin po svojoj i našoj Majci može dati mir. Stoga vas danas pozivam da nam pomognete vratiti mir u našu zemlju. Svima vama smo jako zahvalni za molitve na tu nakanu koje ste već do sada prinijeli Bogu, posebno s ovog mjesta. Samo Bog zna koliko se ljudi spasilo i koliki su već dobili pomoć vašom zagovornom molitvom. Mi Ukrajinci smo također jako zahvalni za krunice koje su se skupljale ovdje tijekom Mladifesta i slale u Ukrajinu zadnje dvije godine.

Nedavno sam čuo za slučaj jednog protestanta koji baš nije vjerovao u Gospin zagovor, ali je nosio krunicu na zapešću jer ju je dobio od bliskog prijatelja. Jednom su ga teško ozlijeđenog i onesviještenog izvukli iz izgorjelog automobila na prvoj crti. Kad je u bolnici došao k svijesti, vidio je da je izgorjelo sve što je imao na sebi, čak i odjeća.

Čitava i netaknuta je ostala samo krunica na zapešću. Zamislite to je bila krunica iz Međugorja, možda baš s prošlogodišnjeg Mladifesta…? On sada svima govori da ga je Majka Božja spasila. Zašto? Jer su i protestanti njena djeca”, kazao je mons. Yazlovetskiy i pohvalio inicijativu s krunicama te zamolio da se s njom i nastavi.

”Molimo žarko ovih dana krunicu za mir i poklonimo svoju krunicu stavljajući ju u košaru na livadi. Uključimo se u neprekidnu molitvu krunice i posta za mir. Vaše krunice ćemo blagosloviti i dijeliti u Ukrajini ali i u drugim zemljama u kojima traju ratovi, uključujući i Svetu zemlju’’, kazao je biskup Oleksandr Yazlovetskiy, poručujući mladima da u Međugorju nisu slučajno nego da ih je ”Blažena Djevica Marija htjela vidjeti te da će ovo mjesto i ovaj susret Majkom Božjom i njezinim sinom ostaviti trag u njihovim životima, preko njih možda i u životima drugih”.

Sudionici Mladifesta iz cijeloga svijeta odazvali su se na ovaj poziv i već darovali tisuće i tisuće krunice, a koje će se po završetku Mladifesta ponijeti u zaraćene zemlje, a ostaviti ih možete za vrijeme Mladifesta, javlja Radio Mir Međugorje.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er