SVJEDOČANSTVA

Tužno svjedočanstvo: Dvanaestogodišnji dječak koji je nevin umro

Tužno svjedočanstvo: Dvanaestogodišnji dječak koji je nevin umro

Maleni Girolamo Pugliese iz talijanskog mjesta Cerignola izgubio je život jer je, iako je bio nejak, pokušao spriječiti preljubnički život svoje majke. Njih je petero djece živjelo s ocem i majkom. Otac je bio vrlo plemenit, no majka je godinama prijateljevala s jednim tridesetsedmogodišnjakom. Otac to nije vjerovao, ali je mališan mnogo toga znao i zato mnogo trpio, a oca je iznimno volio.

Bio je vrlo osjećajan i zreo već s dvanest godina. Bijaše u neku ruku očeva zamjena u kući, osjećao je odgovornost za sve što se događa za očeve nenazočnosti. Osim toga, tako je volio oca da je u školskome zadatku napisao kako bi život dao za njega.

Mali je dječak jednoga dana susreo majku i njezina prijatelja. Plačući je navalio na njega svojim nejakim rukama. Prijetio je da će sve reći ocu, a pokvarenjak je zgrabio dijete, nemilo ga izudarao i ugušio rukama. Mališana je potom objesio remenom stvarajući tako privid samoubojstva. Zločinačka je majka uklonila tragove borbe kako bi prikrila zločin nad vlastitim djetetom. Mnoštvo je građana sudjelovalo na ukopu mladoga junaka.

Zaključak je njegovih sugrađana bio da je umro braneći čast svojega oca. S jedne strane nevjerojatna plemenitost i za te godine neshvatljivo junaštvo, a s druge strane nečuvena prljavština majke i razvratnika, što je završilo ubojstvom nevinog heroja, dakle dvanaestogodišnjega dječaka.

fra Petar Ljubičić Svi ćemo stati pred sudište Božje. (…)  Svaki će dakle od nas za sebe Bogu dati račun! (Rim 14, 10, 12)

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er