VJERA I DUHOVNOST

Tri godine nakon njegove smrti fratar pronašao krvavu košulju Padre Pia – evo što se krije iza toga

Jeste li znali za bolnu ranu koju je zadobio sveti Padre Pio na ramenu, kao i naš Gospodin? Tri godine nakon smrti Padre Pija, fra Modestino je pronašao košulju svog svetog brata s krvavom mrljom na desnom ramenu .

Rana poput one koju je Isus zadobio noseći križ na putu za Kalvariju, a čije je postojanje na Isusovom ramenu fratar sa stigmama otkrio samo tada mladom svećeniku Karolu Wojtyli. Karol Wojtila upitao je Padra Pia koja ga rana najviše boli, a svetac je odgovorio: “To je rana na ramenu, za koju nitko ne zna i nikada nije ozdravljena niti liječena.”

Tada, budući papa Ivan Pavao II bio je jedina osoba na svijetu koja je saznala da Padre Pio nosi ovu ranu.

Sveti otac Pio je fra Modestinu  jednog dana rekao da je jedna od velikih boli koju je osjećao bila kada je morao promijeniti košulju. Fra Modestino nije razumio što se krije iza te rečenice, misleći na bol koju je osjećao kad je morao skinuti košulju s rane na boku. Shvatio je o čemu se radi tek preslagivanjem odjeće pokojnog i budućeg sveca, nakon tri godine, 4. veljače 1971.

Vezani članci

Isus o svetoj rani na ramenu

Muka i smrt Isusa Krista najveća su milost našeg kršćanskog života i sredstvo spasenja koje oslobađa naše srce za ljubav Boga bez koje nema spasenja. Svi su sveci i mistici upravo preko muke našeg Gospodina otvarali vrata neba, i obilovali milostima koje mi danas s čuđenjem promatramo. Sveti padre Pio nosio je rane Kristove i skrivao ih čak i od svoje subraće.

‘Što god budeš molio na čast te Rane, dat ću ti’

Jedna tajna muke Gospodina Isusa Krista otkrivena je tek u 12 stoljeću kada je sveti Bernard pitao Isusa koja ga je rana najviše boljela za vrijeme muke? Isusov odgovor potresao je svijet te se do dana današnjeg mole molitve na čast upravo te rane.

Isus mu je rekao: “Imao sam na ramenu Ranu, 3 prsta duboku, koja je nastala od križa. Ta me je Rana više boljela nego ostale. Na tu Ranu ljudi malo misle, jer im je gotovo nepoznata. Zato štuj tu Ranu! Što god budeš molio na čast te Rane, dat ću ti. Svi oni koji štuju tu Ranu, dobit će milosti i pokazat ću im svoje milosrđe!”

 Katarina Emmerich potvrđuju ranu na ramenu

Blažena Ana Katerina Emmerich, mističarka koja je dobila detaljan uvid u život, a posebno u Muku Gospodina našega Isusa Krista potvrđuje ove riječi našeg Gospodina i piše: “Na ramenu je bila strašna rana nastala zbog težine križa, a cjelokupan gornji dio tijela bio je prekriven modricama i duboko obilježen udarcima biča.”

Torinsko platno i rana na ramenu

I Torinsko platno, najveće znanstvena enigma ikad za koju se vjeruje da je pokrov Isusa Krista koji nosi obris Njegove muke pokazuje spomenutu ranu.
Vatikan Insider tako piše: Četiri sveučilišna profesora objavila su članak u časopisu “Ozljede” u kojem otkrivaju da je čovjek s Torinskog platna, pretrpio dislokaciju nadlaktične kosti, paralizu jedne ruke i nasilnu traumu na vratu i prsima. Kako pišu vjeruje se se da se osoba čiji je lik utisnut na platnu srušila pod teretom križa, ili patibuluma- kako se navodi u studiji, horizontalnom dijelu križa.

Čovjek na platnu, , pao je prema “naprijed” i pretrpio “teški udarac” dok je padao na zemlju. “Paralize mišića vrata i ramena” bili su “uzrokovani udarcem teškim predmetom u leđa između vrata i ramena uzrokujući iščašenje glave na suprotnu stranu od ozlijede na ramenu.”
Ta duboka rana zapravo je bio razlog zašto je Isus bio potreban Šimun Cirenac i njegove pomoći oko nošenja križa.

www.medjugorje-news

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er