SVIJET

Talijanska premijerka predlaže pomoć ženama u financijskim poteškoćama koje odbiju pobačaj

Vlada talijanske premijerke Giorgie Meloni, koja je ujedno i predsjednica Vijeća ministara Italije, predložila je zakon o “porodiljnom prihodu” za pružanje financijske pomoć trudnicama u potrebi koje odbiju pobačaj.

Ova inicijativa, koju promovira senator Maurizio Gasparri iz političke stranke Forza Italia, nudi pomoć od 1000 eura tijekom pet godina Talijankama koje odluče nastaviti s trudnoćom unatoč financijskim poteškoćama. Nacrt zakona ima za cilj smanjiti pobačaje motivirane financijskim poteškoćama trudnih majki, na temelju članka 5. talijanskog Zakona 194. Gasparri je rekao da je to “ne samo moralna nego i financijska” podrška ženama koje odluče ne prekinuti život svoje djece u maternici. “Obranimo život!” napisao je na društvenoj mreži X prilikom objave mjere, piše CNA.

Prijedlog — koji bi trebao biti predstavljen sljedeći tjedan — predviđa povećanje od 50 eura mjesečno počevši od drugog djeteta i 100 eura do dobi od 18 godina u slučaju da dijete ima invaliditet. Kako bi se to financiralo, stvorit će se fond za porodiljski dohodak sa 600 milijuna eura godišnje počevši od ove godine, a majke koje se žele prijaviti za njega moraju imati pokazatelj ekvivalentne ekonomske situacije (ISEE) manji od 15.000 eura, biti talijanske državljanke s prebivalištem u zemlji.

Meloni je u travnju odobrila paket mjera za suzbijanje pobačaja u zemlji. Među mjerama, talijanski parlament dopustio je volonterima iz pro-life udruga pristup centrima za pobačaje kako bi se zajamčila pomoć majkama koje žele pobaciti svoju nerođenu djecu. Pobačaj je legaliziran u Italiji 1978., prema Zakonu 194, koji se Meloni obvezala da neće mijenjati, iako je izjavila da njezine pro-life mjere imaju za cilj “zajamčiti ženama mogućnost izbora alternative, nudeći aktivnu ulogu javnih institucija u cilju ukloniti financijske uzroke koji mogu natjerati ženu na pobačaj.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er