MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Prekrasno svjedočenje međugorskih vidioca o ukazanjima Gospe i pape Ivana Pavla II.

Prekrasno svjedočenje međugorskih vidioca o ukazanjima Gospe i pape Ivana Pavla II. Prema svjedočenju vidjelaca, Gospa im je više puta govorila o Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. Sveti Otac bio je ranjen 13. svibnja 1981., na obljetnicu fatimskih ukazanja, što znači da se na dan početka medugorskih ukazanja nalazio na liječenju u bolnici.

Tijekom srpnja jedan je svećenik zamolio vidioce da Gospu pitaju za Svetog Oca. Gospa im je kazala da su ga neprijatelji htjeli ubiti te da ga je ona zaštitila, a nakon toga im ga je pokazala. Izgledao je slabo i nemoćno.

Sveti Otac se po drugi put spominje tijekom jednog ukazanja koje je imao vidjelac Ivan dok je učio u učionici u sjemeništu u Visokom. Te večeri je Gospa bila sa mnom petnaest minuta. Onda je otišla do velike slike pape Ivana Pavla II. i čvrsto ga zagrlila sa smiješkom na licu.” Prema svjedočenju vidjelica Vicke i Marije, i one su imale slično iskustvo. Bilo je to početkom studenog 1981. godine. Vidioci Vicka, Marija, Ivanka i Jakov, koji su se tada nalazili u župi, te su večeri imali ukazanje u Marijinoj sobi. Bila je nedjelja.

Vicka ovako svjedoči: „Mi smo počeli moliti i došla je Gospa. U ruci je držala Papinu sliku. Ta je slika, inače, visjela na zidu u Marijinoj sobi. Ali kad nam se Gospa ukazuje, sve oko nas nestane, tako da mi nismo vidjeli kad je ona
tu sliku uzela. Mi smo ispred sebe vidjeli samo Gospu i Papinu sliku u ruci. Onda je ona poljubila Papu. Nakon toga nas je upitala znamo li mi tko je to i zašto ga ljubi. Mi smo se pomalo smeli. Onda nam je rekla: “On je naš otac i otac svih ljudi, a ne samo kršćana: neka navješćuje neumorno i hrabro poruku mira i ljubavi medu ljudima”, pa da ga zato ljubi. Rekla je Mariji da se ta slika čuva. Nakon toga Marija je na to isto mjesto stavila drugu, veliku Papinu sliku.

Dana 25. kolovoza 1994., nekoliko dana prije prvog službenog posjeta Ivana Pavla II. neovisnim zemljama bivše države Jugoslavije – Sloveniji, Hrvatskoj i BiH, tj. Sarajevu (taj je posjet, zbog sigurnosnih razloga, otkazan), Gospa u poruci preko Marije vidjelice govori:,,Draga djeco! Danas sam s vama sjedinjena na poseban način, moleći za dar nazočnosti moga ljubljenog sina u vašoj domovini. Molite, dječice, za zdravlje moga najdražeg sina, koji trpi, a kojeg sam ja izabrala za ova vremena. Ja molim i zagovaram pred svojim Sinom Isusom, da se ostvari san,koji su imali vaši oci. Molite, dječice, na poseban način, jer sotona je jak i želi uništiti nadu u vašem srcu. Ja vas blagoslivljam. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!”

Dan kad je preminuo Sveti Otac, 2. travnja 2005. ujutro Mirjanino ukazanje
je trajalo od 9.17 do 9.22.Nakon ukazanja Mirjana je rekla sljedeće: „Ja to ne bih nazvala porukom. Gospa nas je sve blagoslovila i sve stvari koje su bile za blagoslov, ali je opet naglasila da je najvažniji blagoslov od svećenika”
Gospa je rekla: „U ovom trenutku tražim od vas da obnovite Crkvu!”Mirjana je pitala: „Možemo li mi to?”Gospa je odgovorila: „Djeco moja, ali ja ću biti s vama. Apostoli moji, s vama ću biti i pomoći ću vam. Obnovite prvo sebe
i svoje obitelji i onda će biti lakše.”Tada je Mirjana rekla: „Samo ti, Majko, budi uz nas.”

Na dan kad je umro Sveti Otac, Ivan vidjelac bio je u Americi.Tamo je još bio dan. Ivan je svjedočio u crkvi sv. Patrika i sv. Jokima u New Hampshiru, te se tu s vjernicima dugo molio. U uobičajeno vrijeme imao je ukazanje, koje je ovako opisao u e-mailu upućenom rodbini i prijateljima u Medugorju:
„Najdraži, sigurno vas je, kao i sve nas, rastužila vijest o smrti Svetog Oca. Eto vidite, svi smo mi samo hodočasnici na ovome svijetu, na jednom smo proputovanju. Evo ukratko opisa ukazanja u subotu 2. travnja 2005.: Te večeri Gospa se ukazala radosna,sve nas je pozdravila s ‘Hvaljen Isus, draga djeco moja! Nakon toga Gospa je molila ispruženih ruku nad svima u crkvi i poslije nas blagoslovila svojim majčinskim blagoslovom. Ja sam preporu-
čio sve prisutne u crkvi, a osobito bolesne. Kad odjednom, iznenađenje: s Gospine lijeve strane pojavljuje se lik Svetog Oca, nasmijanog. Gospa se okreće prema njemu i s radošću ga gleda dok izgovara ove riječi: ‘Drago dijete, evo moga sina, on je sa mnom.”
Nakon toga lik Svetog Oca iščezava i ja nastavljam dalje razgovarati s Gospom. Ukazanje je trajalo osam minuta. Još sam pod dubokim dojmom tog susreta, bilo je to nešto neopisivo.”


Neki od vidjelaca imali su čast susresti se sa Svetim Ocem.Ivan kaže: „Jako sam želio susresti se sa Svetim Ocem. Ali, nažalost, ta mi se želja nije nikad ostvarila. Izgleda da mi je puno lakše bilo susresti se s Gospom nego s njim.”

Mirjana vidjelica kod Pape: „Bila sam samo jedanput kod Pape,i to na općoj audijenciji kad me je, kao i druge, blagoslovio. Tom je prilikom svećenik s kojim sam bila povikao: ‘Ovo je Mirjana iz Međugorja! Papa se vratio do mene, ponovno me blagoslovio i otišao. Svećeniku sam rekla: ‘Vidite, oče, on samo misli da meni treba dvostruki blagoslov. Popodne smo dobili poruku da sutradan u osam sati dođemo u Castelgandolfo. Susret s Ivanom Pavlom II.

Susret s Ivanom Pavlom II. bilo je nezaboravno iskustvo. Papa je rekao: Da nisam papa, već bih bio u Međugorju. Nije me upitao ni riječi o tajnama, pitao me samo o Gospi, o njezinoj ljepoti, njezinoj ljubavi te kazao da molim hodočasnike da mole na njegove nakane i da čuvamo Međugorje jer je ono nada za cijeli svijet.”

Tekst je ulomak iz knjige Drage Vidović “Spasenje čovječanstva”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal medjugorje-news.com

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er