MOLITVE

Sveti sat ili Getsemanska ura: Molite ovu molitvu Isusu u smrtnoj tjeskobi za spas duše u času smrti

Sveti sat ili Getsemanska ura obavlja se svakog četvrtka, po mogućnosti od 23- 24 sati u noći, kako je to sam Isus tražio od Margarete Marije Alacoque. Obećao je među mnogim drugim milostima uz redovitu svetu ispovijed i pričest, i oproštenje sviju grijeha i sigurnost za spas duše u času smrti svima koji će se najmanje jedanput na dan s ljubavlju i poštovanjem sjećati Njegova smrtnog straha.

Molitva Isusu u smrtnoj tjeskobi na Maslinskoj gori:

O Isuse, koji u preobilju svoje ljubavi, da svladaš tvrdoću našeg srca, obasipaš rijekom milosti one koji razmatraju Tvoju najsvetiju muku u Getsemanskom vrtu i promiču ovu pobožnost, molim Te, pomozi mojoj duši i mojemu srcu da se često, ali barem jednom na dan spomenem Tvoje najgorče smrtne tjeskobe u Maslinskome vrtu sažalijevajući Te i koliko je to moguće sjedinjujući se s Tobom!

O blagoslovljeni Isuse, koji si u onoj noći uzeo na sebe golem teret naših grijeha i za njih dao potpunu zadovoljštinu, pruži mi preveliki dar da se iz ljubavi savršeno pokajem za svoje mnogobrojne grijehe, za koje si se Ti sam krvlju znojio!

Vezani članci

O blagoslovljeni Isuse, za Tvoju najžešću borbu u Getsemanskom vrtu pruži mi konačnu pobjedu nad napastima, osobito nad onima kojima sam najviše podložan!

O Isuse patniče, za volju Tvojih nedokučivih i neizrecivih smrtnih borbi u onoj noći izdaje i najgorih duševnih tjeskoba rasvijetli me da spoznam i ispunim Tvoju volju i daj da uvijek ponovno mislim na Tvoju potresnu borbu i da promatram kako si je pobjedonosno izdržao, ne da izvršiš svoju volju, nego volju svoga Oca!

Budi blagoslovljen, Isuse, za krvavo znojenje i strašnu smrtnu borbu koju si u najledenijoj zapuštenosti i neshvatljivoj samoći ljubazno podnio!

Budi blagoslovljen, o najslađi, ali neizmjernom gorčinom ispunjeni Isuse, za Tvoju molitvu koja je tako duboko ljudska kao i božanska izvirala iz Tvojeg od smrtne tjeskobe uzdrhtalog Srca!

Vječni Oče, prikazujem Ti sve prošle, sadašnje i buduće Mise sjedinjene s krvavim smrtnim Kristovim strahovanjima u patničkom Getsemanskom vrtu.
Presveto Trojstvo, daj da se upozna s time i proširi ljubav prema smrtnoj tjeskobi Isusa na Maslinskoj gori po cijelom svijetu!

Daj, o Isuse, da svi oni koji Te s ljubavlju promatraju na križu također sjećaju Tvojih neizmjernih patnji na Maslinskoj gori, te da se slijedeći Tvoj primjer, nauče ispravno moliti i pobjednički boriti da te tako mogu u jednom u nebu vječno slaviti!

Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er