CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Svećenik svjedoči: Padre Pio je oko Božića bio sav u plamenu, zbog ovog u rukama

Sveti otac Pio volio je Božić. Imao je poseban odnos prema njemu još kako je bio dijete. Prema kapucinskom svećeniku fra Josipu Mariji Elder, u svom domu mali je Pio s pozornošću pripremao jaslice svake godine. Počeo ih je čgraditi već u listopadu.

Dok je s prijateljima čuvao ovce na pašnjaku tražio je glinu kako bi modelirao male kipove pastira, ovaca i mudraca.  Posebnu je pažnju davao izradi malog Isusa, čineći ga ponovno i ponovno sve dok nije osjetio da je dobro.  Ovu pobožnost izrade jasli, Pio je njegovao cijelog svog života. U pismu koje je pisao svojoj duhovnoj kćeri rekao je: ‘Kad počne devetnica u čast Djeteta Isusa, osjećam kao da se moj duh ponovno rađa u novi život. Osjećam kao da mi je srce premalo da prihvati sve nebeske blagoslove.’

Polnoćka je pak za oca Pia bila posebno radosno slavlje koje je Pio održavao svake godine, a njegova misa trajala je satima i satima. Njegova se duša uzdizala Bogu s velikom radošću koju su i drugi mogli vidjeti.

Pa su tako mnogi bili svjedoci da je otac Pio često držao malog Isusa u naručju. Ne radi se ovdje o kipu, već o djetetu Isusu

Renzo Allegri govori sljedeće:

‘Molili smo krunicu dok smo iščekivali svetu misu. Padre Pio molio je s nama. Odjednom u auri svijetla, vidio sam malog Isusa u njegovim rukama. Padre Pio se preobrazio, očima zurio u užareno dijete u naručju, a lice mu je bilo preobraženo u zapanjujući osmijeh. Kad je vizija nestala, otac Pio je iz načina na koji sam gledao u njega, shvatio da sam vidio sve. Došao je do mene i rekao mi da to ne spominjem nikome.

Sličnu priču ispričao je vlč. Raffaele da Sant’Elia koji je živio pored oca Pija dugi niz godina:

‘Ustao je da ide u crkvu na misu 1924. godine. Hodnik je bio ogroman i mračan, a jedina rasvjeta bila je plamen male uljanice. Kroz sjenu sam mogao vidjeti oca Pia kojemu je nešto osvjetljavalo put.  Napustio je sobu i polako sa svjetlošću hodao hodnikom. Shvatio sam da je obavijen u svjetlost. Pogledao sam bolje i vidio da nosi malog Isusa u naručju. Samo sam stajao tamo, skamenjen na vratima sobe i pao na koljena. Padre pio je prolazio, a sve oko njega kao da je bilo u plamenu. Nije ni primijetio da sam tamo stajao’.

Ovi nadnaravni događaji ukazuju na duboku i trajnu ljubav oca Pija prema Bogu. Njegova je ljubav obilježena jednostavnošću i poniznošću te širom otvorenim srcem za primanje nebeskog djeteta.

Neka i nama Bog podari tu veliku milost, da i mi primimo dijete Isusa u naručje te osjetimo tu neizmjernu Božju ljubav prema nama.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er