VIDEOVJERA I DUHOVNOST

Svećenik spašava euharistiju od poplava

Župni svećenik i dva laika akolita suočili su se s poplavom kako bi spasili Presveti Sakrament iz crkvenog tabernakula – dokaz duboke vjere.

Rujan je sezona monsuna u Indiji, ali bilo je još više kiše nego inače. Ljudske pogreške i zanemarivanje – posebice nekontrolirana urbanizacija i nedostatak pripreme za poplave – navodno su pripremili pozornicu za katastrofu u jugoistočnoj Indiji. Rijeka Krishna i Budameru izlile su se iz korita, potapajući cijele četvrti u Vijayawadi, među ostalim mjestima.

Različiti izvori javljaju da su deseci tisuća ljudi raseljeni i deseci poginuli u regiji pogođenoj poplavom. O nesagledivoj materijalnoj šteti i gubitku da i ne govorimo… Humanitarna pomoć s pravom je u središtu pozornosti. Nacionalne i međunarodne, vladine i nevladine organizacije, vjerske i svjetovne, opskrbljuju novcem i resursima.

Ali u ovoj katastrofalnoj situaciji postoji i nadahnjujuća priča o vjeri s drugačijim fokusom. Video od 1. rujna objavljen je na X (bivši Twitter) na kojem se vidi župnik kako ulazi u crkvu u pratnji dvojice laika, s vodom do prsa, kako bi spasio Presveti Sakrament iz Svetohraništa.

Ove pokretne slike pune nade odražavaju veliku vjeru i ljubav prema Euharistiji. To je podsjetnik da dok moramo vidjeti Isusa prisutnog u našoj braći i sestrama iu Svetom pismu, on je također tu za nas u svetohraništu. Isus je, čineći se istinski prisutnim u Presvetom Sakramentu, odlučio biti ranjiv i suočiti se s našim katastrofama na našoj strani. Tamo mu se možemo i trebamo obratiti, ne samo u vrijeme katastrofe, nego iu svakodnevnom životu.

Sljedeći put kada se osjećamo kao da se “utapamo” u izazovima i preokupacijama svakodnevnog života, možda bismo trebali otići u obližnju kapelicu trajnog klanjanja i pustiti Isusu da nas izvuče iz vode nevolje.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er