VJERA I DUHOVNOST

Svećenik objašnjava zašto nosi blagoslovljenu vodu na putovanja: Prisutnost zla može ostati u prostoriji

S vremena na vrijeme imam priliku putovati i držati govore na konferencijama govoreći o Marijinoj važnosti u duhovnom životu. Kad to učinim, obično moram provesti noć u hotelskoj sobi. Jedna od bitnih stvari koje spakiram je mala bočica blagoslovljene vodu. Zašto? Tri riječi: Zlo je stvarno. Prisutnost zla može ostati u prostoriji dugo…

Prisutnost zla može ostati u prostoriji dugo nakon svega što se u njoj dogodilo. Ne znate tko je bio prethodni stanar vaše hotelske sobe i kakvu su “prtljagu” ponijeli sa sobom. Ne znate što se dogodilo u vašoj sobi. Sveta voda moćno je sredstvo u zaštiti od zla i može pomoći u raspršivanju svakog ostatka zla. Sljedeći put kad putujete predlažem vam da spakirate malu bočicu svete vode. Kada dođete u svoju sobu, poškropite sobu svetom vodom.

Nakon što poškropite sobu, izgovorite molitvu, moleći Boga da pošalje svoju zaštitu na vašu sobu i također tražite da oprosti sve zlo koje se eventualno moglo dogoditi. Molite za obraćenje onih koji su bili prijašnji gosti i molite za one koji će doći poslije vas.

Evo molitve koju sam napisao za takvu priliku: Svemogući Bože, molim te da pošalješ svoje anđele da budu sa mnom na ovom mjestu i zaštite me od svih nasrtaja Zloga. Molim te, oprosti svaku nepravdu koja je ovjekovječena u ovoj prostoriji i daj onima koji te vrijeđaju milost obraćenja. Rastjeraj moći tame koje bi mogle biti u ovoj sobi i zaštiti mene ove noći, i one koji će ovdje spavati u nadolazećim noćima. Isuse uzdam se u Te!

Nije loše moliti se ni za hotelske radnike koji se sele iz jedne sobe u drugu, izloženi nadnaravnom tko zna čemu. Još jedna lijepa i snažna molitva dolazi iz molitve Povečerja Liturgije časova. To je molitva koju često molim u ovim situacijama: Gospodine, ja te molim da posjetiš ovu kuću [sobu] i odagnaš iz nje svu smrtonosnu moć neprijatelja. Neka tvoji sveti anđeli prebivaju ovdje da nas čuvaju u miru, a tvoj blagoslov neka je uvijek nad nama. To te molimo po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Osim toga, možete zazvati zagovor svetog Mihaela arkanđela ili svog anđela čuvara. Uz molitvu i svetu vodu, bit ćete zaštićeni od ostataka zla i pripremljeni ako dođe do duhovne bitke.

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er