VJERA I DUHOVNOST

Svećenik objašnjava: Kada se vegetarijanstvo kosi sa naukom Crkve

Danas nas mediji bombardiraju svakakvim izjavama i teorijama o zdravoj prehrani, ima li Crkva svoj stav o prehrani i vegetarijanstvo?

Crkva naravno, zastupa i podržava zdravu prehranu. Vatikan šalje svoje delegate na međunarodne susrete, sastanke i konferencije o zdravoj prehrani, ali bi samo nadodao da glede ovog pitanja zdrava prehrana mora biti sredstvo, a ne cilj.

To znači, da mi jedemo zdravo i moramo jesti zdravo zato što nas je Bog stvorio i utkao je neka pravila u naša tijela. Naravno da je zdrava prehrana u skladu s Božjim zakonima. Glede vegetarijanstva, po sebi ne kosi se s naukom Crkve, ali i u ovom slučaju bih pitao zašto je netko vegetarijanac.

Ako je razlog da osoba štuje životinju kao boga ili ih poistovjećuje sa čovjekom, onda takvo vegetarijanstvo nije u skladu s naukom Crkve.

Glede argumenta zdravlja, nisam autoritet na ovom području, mislim da meso ima nešto jako bitno za naše zdravlje i organizam i najčešće vegetarijanci moraju naći dobru supstituciju za ono što im meso prirodno daje; skup je to hobi. Možda je najvažnije biti umjeren u svemu.  

BTB

don Damir Stojić

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er