CRKVAOBITELJVJERA I DUHOVNOST

Sjećate se grupe “Kelly Family”? Njihov član obratio se u Međugorju i postao svećenik.

Njegova glazba grupa prodala je više od 50 milijuna ploča diljem svijeta. U dvadesetima je bio tinejdžerska senzacija, velika rock zvijezda koja je živjela u dvorcu iz 17. stoljeća u Europi, imao je svo bogatstvo, slavu i milijune.

Njegovo ime Paddy Kelly a njegov bend – The Kelly Family. Rođen je u Irskoj kao sin američkih roditelja. Bio je zvijezda pjevačke skupine “The Kelly Family”.

On ima jedanaest braće i sestara, a većina od njih pjevala je u bendu. Počeli su pjevati na ulicama Europe, ali su se brzo svojim nevjerojatnim pjevačkim talentima popeli na sam vrh. Paddy Kelly postao je veliki idol kojem su se klanjale obožavateljice, do te mjere da je trebao osiguranje u javnosti.

Bio je progonjen od strane paparazza gdje god da ode, putovao je privatnim zrakoplovom i helikopterom. Bio je poštovan i dočekan kao kralj, svugdje. No, unatoč svemu tome, svom tom bogatstvu ovaj nevjerojatni mladić kaže da je odjednom počeo osjećati prazninu i paraliziranost.

‘Osjećao sam se tako izgubljeno, osjećao sam da mi duša umire, nešto je nedostajalo, iako sam imao baš sve’, svjedoči Paddy koji objašnjava da je uz svu slavu i bogatstvo imao i ljubav obitelji.

‘Izgubio sam majku dok sam imao pet godina, ali obišao sam svijet s obitelji koja mi je davala ljubav i podršku, no unatoč tome počeo sam padati u depresiju, u očaj’, kaže danas Paddy. U jednom trenutku sve se počelo urušavati, svi njegovi ideali i svjetovni idoli bili su tako promašeni, sve što smo radili bilo je tako besmisleno, sve materijano nije postojalo, svi ugovori i papiri nisu bili važni sve do toga da je sam sebi postao – smetnja.

‘Osjećao sam se kao da želim okončati svoj život’. Tada je počelo njegovo traganje za istinom.

‘Pitao sam se: Ako me sve što imam ne čini sretnim, što je onda smisao života? Zašto mi se ne postoji! Nakon toga išlo je pitanje: Tko mi može reći tko sam ja? Tko ima odgovore na ova pitanja…? Kako si je počeo postavljati pitanja na koje nitko nije imao odgovor, shvatio je da baš i nema toliko puno prijatelja u životu koliko je mislio, shvatio je je da je potpuno sam.

U trenucima duboke krize kada je u očaju stajao na sred sobe sa željom da ne postoji, u jednom trenutku samo je čuo glas koji mu govori: ‘Čekaj, drži se..ja sam tu’.

Nije znao o čemu se radi samo ga je preplavio osjećaj slobode. Počeo je plakati, gorko plakati zbog svoje odluke koju je skoro proveo u djelo. Nakon toga došla mu je spoznaja da je duh onaj koji u njegovom životu fali. I tada kreće potraga za duhovnosti. Krenuo je od istočnih religija preko budizma i hinduizma no ništa, čitao je čak i Kuran a kada je došao do Evanđelja do Svetog Pisma svjedoči kako ga više nije puštao. Kako danas kaže, jedini je Evanđelje bilo zaista živo.

Gospa je učinila svoje

Kako to i inače biva kad Bog providi, kako je otkrio čudesno Evanđelje tako se posve slučajno susreo s jedim svećenikom u blizini svog imanja i palače i nakon tog susreta osjetio je da mu duh raste. Ipak, on se i dalje borio s tugom i depresijom.

Dok je jednog dana vrtio programe na svom televizoru, naišao je na emisiju o Lourdskom marijanskom svetištu. Njegova prva pomisao je bila da su ta svetišta za bake i naivne ljude koji ne vjeruju u ništa. Međutim, kako svjedoči, Lourdes mu tjednima nakon emisije nije izlazio iz glave.

‘Bilo je to privlačenje poput magneta. Odlučio sam ipak otići iako bio sam uvjeren da ću tamo doživjeti samo grad prepun plastičnih kipova u kojem rock zvijezda poput njega nema što tražiti. Međutim, iznenadio se jer ne samo da tamo nisu bile sijede bakice, već već je tamo upoznao cijelo mnoštvo mladih ljudi koji su bili potpuno cool i što je najbolje od svega, voljeli su rock glazbu. Tada sam se uključio u program za mlade u Lourdesu, svjedoči Paddy koji je opisao večer koja mu je promijenila život.

Tu večer proveo je s mladima u molitvi i tišini kada se pojavio iznenadni jednostavan ali dubok mir u njegovu srcu. Doživio je duboku prisutnost nekoga unutar njega. Rekao je samo: WOW, što je ovo!

‘Kakvo je ovo biće toliko prelijepo, toliko milosno toliko mirno?’ pitao sam se ne mogavši shvatiti osjećaj koji sam doživio. Odrastao sam kao katolik, mi smo znali u obitelji govoriti o Bogu ili Gospi ali mi nikada nitko nije rekao da je On doslovno Živ. Te večeri sam shvatio da je moguće susresti Živog Boga, te večeri Gospa mi je pokazala svoju prisutnost i te večeri dobio sam novu šansu. Tada sam odlučio živjeti svoj život u skladu s Božjom voljom’, priča Paddy.

Međugorje

Prije nekoliko godina, on i dvojica njegove braće i sestra odlučili su otići na festival mladih u Međugorje. Kako tvrdi Marija iz Međugorja dovela ga je konačno do Isusa.

‘Ja sam znao da je Bog živ, da postoji, pa osjetio sam ga je ali još nisam bio doživio SILINU Duha Svetog na takav snažan način. Htio sam znati je li Bog bio doista i Sin Čovječji.’

‘Ja sam htio u to jako vjerovati, ali ne samo zato što mi je netko rekao, želio sam unutarnju potvrdu Duha Svetog da je to istina. Onda je jednog jutra Duh Sveti ušao u moje srce na stvaran način! Nemoguće je to opisati riječima ali vam samo reći da je u pitanju osjećaj snažne i silovite radosti koja me gonila toliko jako da sam trčao prema svojoj braći i sestrama vičući im Isus je Bog, Isus je Bog, Isus je Bog’.

Danas je Paddy Kelly redovnik i dalje sa svojim bendom svira donoseći radosnu glazbu i ljubav prema Mariji sretnoj publici diljem svijeta.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er