VJERA I DUHOVNOST

Proročanstvo Ivana XXIII. o papi Franji i Međugorju: Nešto posebno će se dogoditi prije drugog Kristova dolaska

U knjizi „Proročanstva pape Ivana XXIII.“ govori se o suživotu pape Franje i pape Benedikta XVI. i u određenom smislu o Međugorju.

U tekstu Piera Carpija postoji proročanstvo koje najavljuje izbor Bergoglia. Je li Ivan XXIII. predvidio izbor pape Franje? Citirani tekst Piera Carpija jasno nudi osobno tumačenje proročanstva. Čitajući prvi dio, međutim, nije teško identificirati predmet ovog predviđanja u sadašnjem pontifiku: “Tada će svetac bosonogi sići s planine i potresti kraljevstvo pred grobom bosonogih, blagoslovljenih od Presvetog Djevica. Slušajte njegovu riječ. Sveta Marijo, kćeri i majko Božja, gospođo budućeg vremena, sazovi svoju djecu sa sela, da sruše dva Babilona.”

Analizirajući ove riječi korak po korak, moguće je pronaći sličnosti s likom Jorgea Maria Bergoglia. Prije svega, ono “Sići će s planine” moglo bi upućivati ​​na pijemontsko podrijetlo Svetog Oca, dok je “Santo Scalzo” jasna referenca na svetog Franju Asiškog čije je ime Bergoglio odabrao. Upravo će filozofija posuđena od utemeljitelja franjevačkog reda biti instrument kojim će sadašnji papa “uništiti Dva Babilona”.

U nastavku proročanstva, naime, čitamo: “Zemlja će uništiti beton i tvoja nova Crkva bit će od zemlje, o Kraljice. A na zemlji pšenica, zbog gladi vaših naroda, cvate na svom novom žrtveniku. Ovdje ovaj Sveti Otac, Kristov namjesnik, nastoji ponovno utemeljiti Crkvu na autentičnim i izvornim vrijednostima kršćanstva, vjere u Isusa, Emanuela, Spasitelja. Svjedoči i propovijeda privilegiranu ljubav prema poniznima, potkopava poimanje moći kao privilegije i časti”.

Ivan XXIII: suživot s Benediktom XVI. i Međugorje

Proročanstvo također glasi o odluci Benedikta XVI. da abdicira u korist novog pape: “Tvoje će kraljevstvo biti veliko i kratko, Oče, bit će kratko, ali će te odvesti daleko”. Ova posljednja rečenica odnosi se na mjesto ukopa Josepha Ratzingera koje neće biti Vatikan, već njegova domovina. U nastavku, naime, papa Ivan kaže: “U dalekoj zemlji gdje si rođen i gdje ćeš biti pokopan”. Nakon ovih riječi dolazi spominjanje dvostrukog pontifikata: “I bit će drugi Otac, prije tvog pokopa, koji će moliti daleko za tebe, za rane Majke”. Proročanstvo o Benediktu XVI. završava osvrtom na papinu domovinu čija će vladavina biti kratka i okružena onom drugog pape: “Vrijeme mira, dakle, i na visokoj nadgrobnoj ploči bit će ime Albert”. Ime je jasna referenca na germansku lozu jer se odnosi na Alberta Velikog, njemačkog filozofa i teologa srednjeg vijeka.

Kristov dolazak i sličnost s porukama Gospe u Međugorju

Završni dio proročanstva govori o dolasku Krista i strašnom sveopćem sudu, govoreći da će on stići 2033. godine i da će biti manje strašan od očekivanog. Ali nešto posebno će se dogoditi prije drugog Kristova dolaska: “Prije posljednjeg svjetla pastiri će prepoznati znak. I mnogi Očevi, imat će Majku, i sva braća. Prije svršetka vremena događa se apostolska kolegijalnost, što je Isusov nalog učenicima. Petar je bio i jest primus inter pares, papa je biskup među biskupima”.

„Draga djeco! Bog mi je dopustio iz svog milosrđa da sam s vama, da vas poučavam i vodim prema putu obraćenja. Dječice, vi ste svi pozvani da iz sveg srca molite da se ostvari plan spasenja vama i po vama. Budite svjesni dječice, da je život kratak i čeka vas život vječni po zasluzi. Zato, molite, molite, molite da biste bili dostojni instrumenti u Božjim rukama. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Teško je ne pronaći u ovom odlomku sličnost s onim što se događa u Međugorju (ovdje je zadnja Gospina poruka od 25. svibnja 2019.), nije li to znak na koji je papa Ivan mislio?

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er