MOLITVE

Pripravna molitva Velikoj Gospi

Pripravnu molitvu Velikoj Gospi napisao je veliki svetac, sv. Alfonz Liguori koja vjernicima služi kao molitva predanja Majci uoči početka devetnice Velikoj Gospi.

Ova molitva može se moliti i kao osobna molitva bilo kada kroz godinu.

MOLITVA VELIKOJ GOSPI

Majko moga Boga, Gospe moja, Ti si Kraljica Neba i Zemlje. Dolazim pred tebe kao bijednik i siromah pred moćnom Kraljicom. Sa svog visokog prijestolja, udostoj se svrnuti svoj pogled na mene, siromašnog grešnika.
Bog te je tako obogatio da pomažeš siromasima i učinio te Kraljicom milosrđa kako bi mogla tješiti bijednike. Pogledaj milostivo na mene. Pogledaj i ne ostavi me dok me ne preobraziš iz grešnika u sveca. Svjestan sam da ništa ne zaslužujem i da bi zbog moje nezahvalnosti bilo pravedno da izgubim sve milosti koje sam po tebi primio od Gospodina.

Ali Ti si Kraljica milosrđa i ne misliš na zasluge, nego želiš pomoći bijedniku i siromahu. Tko je siromašniji i kome više treba od mene? Uzvišena Djevice, znam da si ne samo Kraljica svemira nego i moja Kraljica. Želim potpuno biti u tebi i služiti ti, da Ti sa mnom raspolažeš kako želiš. Zato ti kažem sa sv. Bonaventurom: “Gospodarice moja, povjeravam se tvojoj nenametljivoj moći, da me Ti podupreš i potpuno sa mnom upravljaš. Ne zaputi me.”

Vodi me, Ti Kraljice moja, i ne ostavi me samoga. Zapovijedaj mi, upravljaj sa mnom po svojoj volji, kazni me kada Te ne slušam, jer će mi kazne koje dolaze iz tvoje ruke biti spasonosne. Držim važnijim za sebe biti Tvoj sluga nego gospodar cijele zemlje. “Ja sam tvoj: vodi me spasenju.” Ne želim više biti svoj, Tebi se predajem.

Ako sam Ti u prošlosti slabo služio i propustio toliko prilika da te častim, ubuduće želim biti među tvojim najvjernijim slugama koji te najviše ljube. Od danas ne želim da me itko pretekne u služenju i ljubavi prema Tebi, moja ljubljena Kraljice. To Ti obećavam i nadam se u tome ustrajati s tvojom pomoći. Amen 

(sv. Alfonz Liguori)

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er