PAPA FRANJO

Predivna gesta pape Franje na Božić: Papina blizina u najtežim životnim trenucima čovjeka koji je izgubio…

Na Božić je telefon u kući Giacoma Cofana zazvonio u kasno poslijepodne: s druge strane bio je papa Franjo koji ga je želio zagrliti i utješiti. Giacomo je novopečeni otac dvoje prekrasnih blizanaca koji je upravo izgubio suprugu Vivianu dok ih je rađala. Život i smrt koji su se isprepleli ostavljajući čovjeka užasnutim i možda nespremnim na toliku bol.

Župnik don Donato Liuzzo, koji je godinama pratio obitelj, iznio je papi ljudsku priču koja je šokirala apulijski gradić Pezze di Greco, u pokrajini Brindisi, gdje Giacomo živi.

Papini telefonski pozivi

Nije prvi put da papa Franjo uzima telefon kako bi osobe koje su posebno pogođene smrću ili bolešću osjetile njegovu blizinu. Činio je to sa žrtvama potresa, neizlječivim bolesnicima, majkama i očevima kojima je iznenadna nesreća ili nezgoda oduzela djecu.

Vivianina smrt

Ponovio je njegove riječi utjehe i nade, misleći na male blizance rođene prerano i još uvijek u bolnici u Brindisiju, na neonatalnoj terapiji. Viviana Delego, profesorica engleskog, imala je 41 godinu kada je umrla 22. prosinca u bolnici Perrino, nedugo nakon poroda.

Objava na Facebooku

Župnik je na Facebooku rekao da mu je bilo teško prekinuti šutnju, ali ovaj put je to učinio dobrovoljno kako bi “odjeknuo intimnu radost koju smo zajedno uživali na ovaj božićni dan” s Giacomom, iskušanim smrću njegove supruge ( Il Messaggero, 26. prosinca ).

25. prosinca, Božić u 19.20 sati

Priča je stigla i do Papinog tajništva koje je 25. prosinca 2022. u 19.20 sati pozvalo Giacoma. «Don Donato, s kojim me veže prijateljstvo, pitao me javljam li se na nepoznate brojeve. I pozvao me da to učinim. Mogao bi stići iz Vatikana, rekao mi je…”, rekao je za Corriere della Sera (26. prosinca ) suprug žene koja je umrla pri porodu.

Novorođeni blizanac

Upravo u tom trenutku Giacomo se vraćao iz bolnice s Edoardom Marijom, tek rođenim blizancem. «Javio sam se i čuo: zdravo, ja sam papa Franjo. Jako sam bio uzbuđen i počeli smo razgovarati. Razgovarali smo nekoliko minuta .’

Što je Papa rekao?

Tijekom telefonskog razgovora Papa je Giacomu rekao «riječi utjehe. Shvatio je tragediju majke koja je dala život za svoju djecu i bol koja je pogodila moju obitelj. Emocija je bila jako jaka, ne sjećam se točnih riječi, bio sam zapanjen činjenicom da je mislio na mene i našao nekoliko minuta da me nazove i oraspoloži. Činilo mi se kao da razgovaram s voljenom osobom, prijateljem. Bilo je to gotovo kao ispovijed. Čini se apsurdnim to reći uz ono što nam se dogodilo, ali bio je to prekrasan Božić. Imalo je smisla, odjednom. Između ostalog, postoji slučajnost: blizanci su rođeni 17. prosinca, na isti dan kad i Papa.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er