CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Potresna vizija svetice: Evo kako je opisala muke svog brata u čistilištu

Mučenica sveta Perpetua imala je viziju svoga brata u čistilištu i vidjela je kako njezine molitve umanjuju njegovu patnju.

Sveta Perpetua poznata je kao mučenica iz 2. stoljeća, a njezin izvještaj o mučeništvu sačuvan je u takozvanoj Muci svetih mučenica Perpetue i Felicite. U ovaj je izvještaj uključena vizija koju je imala o svom preminulom bratu, a mnogi vjeruju da je vidjela čistilište. Bez odlaganja, iste te noći, to mi je prikazano u viziji. Vidjela sam Dinokrata kako izlazi iz tmurnog mjesta, gdje je također bilo nekoliko drugih, i bio je isušen i vrlo žedan, prljavog lica i blijede boje, s ranom na licu koju je imao kad je umro… I štoviše, u na istom mjestu gdje je bio Dinokrat, bio je bazen pun vode, čija je ivica bila viša nego što je bio stas dječaka; a Dinokrat se pridigao kao da pije.

I bilo mi je žao što, iako je taj bazen imao vodu, ipak, zbog visine do njegova ruba, nije mogao piti. I bila sam uznemirena i znala sam da moj brat pati. Ali vjerovala sam da će moja molitva pomoći njegovoj patnji.

Vjeruje se da je čistilište mjesto koje priprema dušu za nebo i različiti sveci imali su slične vizije vrste patnje prisutne na ovom mjestu. Sveta Perpetua tada je imala naknadnu viziju u kojoj je vidjela plod svojih molitava. “Onda mi se to pokazalo na dan kad smo ostali u okovima. Vidjela sam da je ono mjesto za koje sam ranije primijetila da je u mraku sada svijetlo; a Dinokrat je, čistog tijela dobro odjeven, nalazio osvježenje. A gdje je bila rana, vidjela sam ožiljak; i taj bazen koji sam prije vidjela, sada sam vidjela s rubom spuštenim čak do dječakova pupka. I jedan je neprestano crpio vodu iz bazena, a na njegovu rubu nalazio se pehar napunjen vodom; a Dinokrat se približio i počeo piti iz njega, a pehar nije propao. I kad je bio zadovoljan, otišao je od vode da se radosno igra, na dječji način, a ja sam se probudila. Tada sam shvatila da je preveden s mjesta kazne.”

Vezani članci

Ova vizija iz prve Crkve potvrđuje ono što katolici vjeruju kada je u pitanju čistilište i kako naše molitve za preminule članove obitelji mogu imati pravi učinak.

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er