CRKVAPAPA FRANJO

„Petrov novčić“ – pomoć papi Franji u njegovom poslanju

Papin dan milosrđa, koji se slavi u nedjelju 30. lipnja, znak je zajednicama diljem svijeta da su mogućnosti darovati svoj prilog koji je poznatiji pod imenom „Petrov novčić“. Tako se podupire poslanje rimskog biskupa, a poslanje je to mira, milosrđa i blizine onima koji se nalaze u teškoćama.

Prilogom koji se može dati na ovaj poseban dan kao i na bilo koji drugi dan u godini, svatko može aktivno sudjelovati u sveopćem poslanju Pape. Potreba za pomoć osobito je snažna u naše vrijeme kada se svijet suočava s ratnim razaranjima, utrci za naoružavanjem, nepravdama, patnjama mnogih siromaha, s napadima na svetost ljudskog života i dostojanstvo osobe.

Papin glas i njegova konkretna blizina dopiru u mnogim teškim situacijama, zahvaljujući aktivnostima služenja različitih dikasterija Svete Stolice koji mu svakodnevno pomažu. Tako se podržavaju dobrotvorne akcije u korist ljudi i obitelji u teškoćama, a pomaže se i stanovništvu pogođenim prirodnim katastrofama i ratovima, objašnjava se u izdanju lista L`Osservatore Romano od 25. lipnja.

Poruka Petrova nasljednika univerzalna je poruka koja proizlazi iz Evanđelja i koja treba potporu svakoga da dopre do svih. Potrebno je, dakle, „pomoći Papi da pomogne“. Tako se osobno doprinosi njegovoj misiji i omogućava se da Papa bude blizu na svim geografskim i egzistencijalnim periferijama, surađuje se u prenošenju njegove poruke i njegova proročkog glasa po cijelom svijetu te se podržava njegovo neumorno djelovanje u korist mira i bratstva.

Prilog „Petrov novčić“ može biti mali, ali ima veliku simboličnu vrijednost. To je konkretan način jačanja osjećaja pripadnosti Crkvi i ljubavi prema rimskom biskupu koji u ljubavi predsjeda svim Crkvama. Oni koji daruju svoj prilog kao „Petrov novčić“, ne samo da pomažu Papi da pomogne onima koji pate, nego sudjeluju u njegovom poslanju naviještanja Evanđelja i surađuju u službi koju nudi mjesnim Crkvama preko dikasterija Svete Stolice i mreže svojih predstavnika u svijetu, podržavajući promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, obrazovanja, mira, pravde i bratstva, prenosi IKA.

Svoj prilog može se donirati i putem poveznice: https://www.obolodisanpietro.va/it/dona.html

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er