SVIJETVIJESTI

“BEZ PRISILE” : Cijepljenje u SAD-u- Bijela kuća ‘poticat’ će cijepljenje uskraćivanjem…

Bijela kuća navodno razmatra mogućnost uskrate javnog novca privatnim poduzećima u sklopu mjera nametanja cijepljenja protiv koronavirusa za američke građane, javlja Breitbart.

“Ako Bidenova administracija provede ono što planira, otprilike 90 milijuna Amerikanaca koji se do sada nisu htjeli ili mogli cijepiti, na to će biti primorani”, objavio je the Washington Post.

“Napori vladajućih u procjepljivanju nacije tako će obuhvatiti razne institucije: od ustanova za skrb, preko brodova za krstarenje do sveučilišta i na taj način utjecati na milijune Amerikanaca”, pisao je Post.

Bijela kuća za FoxNews je izdala izjavu kojim niti potvrđuje niti niječe tvrdnje objavljene u Postu.

“Administracija, kao i uvijek, razmatra primjenu raznih mjera kojima ćemo povećati procijepljenost diljem zemlje. Svi navodni prijedlozi za sada su u etapi ranih razgovora i odluke još nisu donesene. Ne postoje neizbježne odluke koje bi se trenutno mogle dati na pregled”, javili su iz Bijele Kuće.

Lawrence Gostin sa Sveučilišta u Georgetownu za Fox News je rekao da bi savezna vlada imala pravo iskoristiti svoju moć kako bi natjerala na cijepljenje sve Amerikance koji u tom slučaju koriste pravo slobodnog izbora. “Mislim da je posve ispravno mudro upravljati rasporedbom javnog novca”, kazao Je Gostin.

Dok Bidenova administracija nastavlja prisiljavati Amerikance na primanje cjepiva koje nije odobrila služba za davanje uporabnih dozvola za lijekove i medicinsku opremu (FDA), u isto vrijeme glavnostrujaški mediji pozivaju na uzbunu zbog činjenice da se nisu svi Amerikanci podvrgli zapovjedima njihovog predsjednika.

Tako je FiveThrityEight 30. lipnja na naslovnici objavio: “Stranačka opredijeljenost nije jedini razlog zbog kojeg toliko mnogo Amerikanaca ostaje necijepljeno”.
“Gotovo polovica necijepljenih Amerikanaca nema namjeru primiti COVID cjepivo”, pisao je magazin Fortune 4. kolovoza.

The Wall Street Journal obrušio sa na mlade: “Mladi Amerikanci se ne cijepe – Ugrožavaju borbu protiv Covida-19”.
CBS News objavio je izjavu dr. Anthonyja Faucija u kojoj naziva slobodu izbora u ovom slučaju “neobjašnjivom”. “Fauci kaže da je ‘neobjašnjivo’ kako se neki Amerikanci ne žele cijepiti, unatoč podacima o zarazi”, stajalo je u naslovu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
narod.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er