PAPA FRANJO

Papa Franjo upozorava: Đavao je poput psa u lancima i ugrist će vas ako mu se približite!

Đavlu se ne bismo smjeli približavati niti razgovarati s njim, kaže papa Franjo, jer iako je “gubitnik” i pobijeđen, on je opasan i zavodljiv. Poput bijesnog psa na lancu, ugrist će ako ga pokušate pomilovati.

“Možemo reći da on umire”, rekao je papa, i da je “gubitnik”. Ipak, nije to lako upamtiti jer “đavao je zavodnik koji zna što bi nam rekao”…i naposljetku, “volimo biti zavedeni”. I on ima tu sposobnost, sposobnost zavođenja. Zato je tako teško shvatiti da je pobijeđen, jer se predstavlja s velikom moći, obećava vam toliko stvari, donosi vam lijepe darove, lijepo zamotane. ‘Oh, kako je lijepo!’ … ali ne znate što sadrži. ‘Ali papir za pakiranje je tako lijep…’ Zavodi nas pakiranjem ne dopuštajući nam da vidimo što je unutra. On zna svoje prijedloge iznijeti našoj sujeti i našoj znatiželji. Njegovi prijedlozi nisu ništa drugo nego laži, rekao je Franjo, ali “mi mu budale vjerujemo”.

Đavao je doista “veliki lažac, otac laži”. Stoga moramo biti pažljivi, i kao što je Isus rekao, bdjeti, moliti i postiti. Štoviše, inzistirao je rimski biskup, ne smijemo mu se približavati. Ako znam, ako se duhovno približim ovoj ili onoj misli, ako se približim ovoj ili onoj želji, ako odem na ovo ili ono drugo mjesto, ja se približavam ovom bijesnom, vezanom psu. Nikada mu se ne približavajte samo zato što je vezan lancem. Ostavimo ga tamo. Okovan. Naposljetku, rekao je Papa, moramo se sjetiti da ne razgovaramo s đavlom, kao što je to činila Eva. I umjesto toga pronađite zaštitu u Gospi.

Moramo moliti, činiti pokoru, a ne prilaziti mu i razgovarati s njim. I da idemo k Majci, kao što djeca rade. Kad se dijete boji, ide majci. ‘Mama, bojim se.’ Kad ima noćnu moru, ode majci. Idi do Djevice. Ona nas štiti. I crkveni oci, prije svega ruski mistici, kažu da se u vrijeme duhovne nevolje moramo skloniti pod plašt velike Majke Božje. Idi Majci.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er