CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: “Pomalo smo izgubili smisao klanjanja i trebamo ga vratiti”

Papa Franjo poziva vjernike da se vrate klanjanju i iskoriste vrijeme s Isusom u euharistiji za zagovor za druge.

Tijekom svog intenzivnog 27-satnog putovanja u Marseille u Francuskoj, u petak i subotu, Sveti je Otac imao priliku susresti se s tamošnjim svećenstvom. Nakon razmišljanja o tome kako Isusov pogled – on nas “pozorno gleda od glave do pete, ne da osuđuje, nego da uzdigne one koji su poniženi” – sjaji “u Marijinim očima”, Papa je svoju pozornost usmjerio u drugom smjeru: na pogled muškaraca i žena koji se okreću Isusu, piše portal Aleteia.

Marija prenosi čežnju i potrebu prenesenu u pogledima muškaraca i žena na svoga Sina, kao što je to učinila u Kani, objasnio je Papa. I mi smo pozvani činiti isto, “biti glas zagovora za druge – muškarce i žene za druge”.

Na taj način, molitva Brevijara, svakodnevno razmatranje Riječi, krunica i svaka druga molitva – preporučam posebno onu klanjanja, jer danas smo pomalo izgubili smisao klanjanja i trebamo ga vratiti. pa ti to preporučam – svi ti oblici molitve bit će krcati licima onih koje Providnost postavi na tvoj put. Donijet ćeš sa sobom njihove oči, glasove i pitanja na euharistijski stol, pred svetohranište ili u tišinu svoje sobe, gdje te Otac vidi.”

Citirajući Knjigu o Tobiji, Sveti Otac je potaknuo: „Vi ćete biti njihov vjerni odjek kao zagovornici, ‘anđeli na zemlji’, to jest glasnici, koji sve donose ‘pred slavu Gospodnju’ (Tob 12,12). ”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er