PAPA FRANJO

Papa Franjo: Kritika blagoslivljanja homoseksualaca je licemjerje

Blagosloviti poduzetnika koji možda iskorištava ljude? Nitko se zbog toga ne ljuti, kazao je papa Franjo. Istodobno se kritizira nova mogućnost blagoslova homoseksualnih parova. Za Papu je to licemjerje

Papa Franjo ponovno je stao u obranu crkvenog blagoslova osoba u istospolnim zajednicama. U intervjuu za talijanski časopis „Credere“ rekao je: „Nitko se ne uznemiri kada blagoslovim poduzetnika koji možda iskorištava ljude – a ovo potonje je vrlo ozbiljan grijeh. U isto vrijeme, ljudi se uzrujaju kada blagoslovim homoseksualca. To je licemjerje!“. Talijanski je časopis u srijedu, 7. veljače unaprijed objavio izvatke iz navedenog intervjua.

Papa Franjo je nadalje naglasio da je fokus dokumenta „Fiducia supplicans“, u kojem Dikasterij za nauk vjere preporučuje neformalni blagoslov osoba u istospolnim vezama, spremnost Katoličke Crkve da prihvati ove osobe, prenosi Vatican News.

Dokument o blagoslovima od 18. prosinca 2023. izazvao je žestoku raspravu u mnogim zemljama i unutar Vatikana. S druge strane dobio je podršku brojnih biskupskih konferencija i pojedinih biskupa diljem svijeta.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er