CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: Budite svjedoci Božje samilosti i milosrdne ljubavi

U poruci povodom Nacionalnoga euharistijskog kongresa koji se od 23. do 25. kolovoza održava u Antsiranani na Madagaskaru, Papa je izrazio nadu da će taj događaj pomoći sudionicima njegovati osjećaje milosrđa i solidarnosti prema svima, a posebno prema onima koji su u teškoćama

Budite misionari Kristove ljubavi – poticaj je koji je papa Franjo uputio sudionicima Nacionalnoga euharistijskog kongresa, koji se održava u Antsiranani na Madagaskaru od 23. do 25. kolovoza. U poruci poslanoj predsjedniku Biskupske konferencije, monsinjoru Marie Fabienu Raharilamboniainu, Papa ističe da taj susret, kojemu je svrha vratiti vjernike bitnim stvarima, pomažući im ponovno otkriti značenje euharistijskoga klanjanja i želju da provode vrijeme s Kristom, a u svrhu njihova kršćanskoga rasta, dobiva posebnu vrijednost u trenutku kada se pripremamo za završetak Sinode o sinodalnosti, javlja Vatican News.

Neka vam pomogne ponovno otkriti važnost susreta, molitve i zauzimanja s drugima i za druge, na Isusovim stopama u euharistiji – napomenuo je Papa te podsjetio, kako je rekao u govoru organizacijskom odboru Nacionalnoga euharistijskog kongresa Sjedinjenih Američkih Država 19. lipnja 2023., da nas Euharistija potiče na snažno predanu ljubav prema bližnjemu.

Osim toga, u godini u kojoj se slavi stota obljetnica Euharistijskoga pokreta mladih, papa Franjo je primijetio kako je vjera u stvarnu Gospodinovu prisutnost danas veliki izazov te potaknuo njegove članove da pomognu drugima doživjeti Isusa u euharistiji. Pomozite im također da svoj život učine darom Bogu – piše Papa – sjedinjenim s onim Isusovim na oltaru, kako bi ga bolje poznavali, voljeli i služili mu.

Sveti je Otac sudionicima Euharistijskoga kongresa poželio da taj susret pomogne svima u njegovanju osjećaja milosrđa i solidarnosti prema svima, a posebno prema onima koji su u nevolji, kojima životni put svakoga dana postaje sve teži. Mnogim obeshrabrenim ljudima koji na budućnost gledaju s nepovjerenjem i pesimizmom, kao da im ništa ne može pružiti sreću, potrebno je donijeti Gospodinovu nadu – dodao je citirajući bulu Spes non confundit kojom je najavio jubilej 2025. godine. Budite svjedoci njegove samilosti i njegove milosrdne ljubavi – potaknuo je papa Franjo te na kraju zazvao zagovor Majke Božje kako bi svatko mogao svakoga dana produbljivati svoj odnos s Kristom.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er