ZANIMLJIVOSTI

Ovo je novi najviši Isusov kip na svijetu!

Stojeći na 61 metar iznad jezera Toba u Indoneziji, kip “Isus Krist Spasitelj” postavlja novi rekord u visini. Nedavno je u pokrajini Sjeverna Sumatra u Indoneziji svečano otvoren novi vjerski kip i to je prizor za vidjeti. Kip od 60 metara, nazvan “Isus Krist Spasitelj”, ima raširene ruke na turističkom mjestu na brdu Sibeabea, s pogledom na jezero Toba u pokrajini Samosir. Iako je njegovo držanje slično Kristu Iskupitelju u Rio de Janeiru u Brazilu, ova posljednja verzija je punih 20 metara viša.

Ceremoniju inauguracije održao je predsjednik Indonezijske biskupske konferencije Antonius Subianto Bunjamin iz Bandunga. Prelat je ispričao kako je papa blagoslovio minijaturu kipa u vatikanskom veleposlanstvu u Jakarti dok je bio u papinskom posjetu 6. rujna, piše Aleteia.

Isusova beskrajna ljubav

Papa je također potpisao molitvu – “Ono čemu se divi Isus Spasitelj je njegova beskrajna ljubav” – koja je bila upisana na metalnu ploču koja stoji na dnu kipa, prema UCA News.

Zanimljiva je lokacija kipa, kako je pojasnio biskup Bunjmain: “Ovo je od Boga blagoslovljeno brdo za koje se očekuje da bude mjesto koje može ojačati vjeru ljudi.” Kapucinski nadbiskup Kornelius Sipayung iz Medan Sipayunga, koji je također bio prisutan tijekom ceremonije, rekao je da je kip “podsjetnik da je Bog prisutan u svijetu.” Zatim je rekao: Ovaj kip nije samo predmet ljepote, već je i poziv ljudima da budu svjetlo za svijet.” Također se osvrnuo na otvorene ruke kipa, rekavši kako to pokazuje kako “Isus prihvaća svakoga s ljubavlju”.

Novi kip bit će dobrodošao dodatak za brojne katolike u pokrajini, s otprilike trećinom 15 milijuna stanovnika Sjeverne Sumatre koji su kršćani, a čini ih najmanje 1,1 milijun katolika, prema izvješću u UCA News. Nadamo se da će pogled na ovaj veličanstveni kip biti izvor utjehe i nadahnuća za vjernike i nevjernike u narednim stoljećima.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er