VJERA I DUHOVNOST

Ovo je čudotvorni svetac koji je tijekom svog života ozdravio više od 10 000 ljudi

Kanadski svetac možda je jedan od najvećih iscjelitelja koje je Crkva ikada vidjela.

Nije dugo trebalo da sv. Andrija Bessette postane poznat kao “Čudotvorni čovjek iz Montreala”. Bio je običan brat laik, nije želio mnogo pažnje, ali ga je Bog pomilovao dubokom i postojanom vjerom. Slično Bl. Solanus Casey, Bessette je bio vratar učilišta za sjemenište i svakodnevno je obavljao svoje poslove uz malo pompe. Duge je sate provodio na koljenima i sagradio malu kapelicu u čast svetog Josipa u kojoj je provodio velik dio svog slobodnog vremena.

Nije trebalo dugo da posjetitelji Bessettine male kapelice počnu izvještavati o izlječenjima i posebnim nebeskim milostima. Ubrzo je privukla pozornost mjesnog nadbiskupa koji je nakon obilaska kapelice rekao: „Trebam li reći da se u ovom svetištu svetog Josipa čudesa čine? Kad bih zanijekao da je to bio slučaj, bivši zavjetni darovi u tamošnjim piramidama opovrgli bi moje riječi. Ne trebam provoditi istragu, uvjeren sam da su se dogodili izvanredni događaji; tjelesno liječi, možda, iako ono; u takvim je slučajevima prilično lako patiti od iluzije, a ovdje su stvoreni još veći duhovni lijekovi. Grešnici su dolazili ovamo, molili se i nakon molitve priznavali svoja nedjela i odlazili u miru s Bogom.”

Počelo se stvarati mnoštvo i počeli su moliti brata Andriju za njegove osobne molitve. Čuda su se nastavila događati i nazvali su ga “Čudotvornim čovjekom”. Sv. Andrija Bessette se samo nasmijao i rekao: “Sveti Josip je taj koji radi čuda, ja sam poput vas, samo molitelj.” Iako nikada nije postao svećenik, brat Andrija sjedio je s ljudima, slušao njihove mnoge patnje i molio s njima. Nakon toga mnogi su bili izliječeni od svojih bolesti, bilo fizičkih bilo duhovnih. Prema nekim procjenama izliječeno je više od 10.000 ljudi.

Čak i nakon njegove smrti 1937., ljudi su nastavili izvještavati o izlječenjima (a to čine i danas). Autorica Patricia Treece piše o jednom takvom čudu za Catholic Exchange. 1954. Joe Audino počeo je imati zdravstvenih problema. Do 1957. intenzivirali su se. Do sljedeće godine, 1958., uznapredovali oblik sarkoma retikulumskih stanica bio je u cijelom njegovom tijelu. Zračenje više nije moglo držati korak s rakom. Joe je bio licem u lice sa smrću, njegova dijagnoza je bila “terminalna”, a smrt se očekivala u roku od trideset dana. Previše je bolovao da bi se ispovjedio ili pričestio, kaže. Jednostavno je beznadno ležao u krevetu, preslab da hoda, s jetrom veličine nogometne lopte. U svojim nevoljama mislio je na brata Andriju. I koliko god se loše osjećao, nikada nije prestao moliti za njegovu pomoć. “Znao sam da će mi moći pomoći”, kaže. Pristao je na eksperimentalno liječenje koje nikome nije pomoglo. Ali ubrzo nakon toga, bio je bez raka. Njegov liječnik Philip Rubin, voditelj terapije zračenjem u Centru za rak Sveučilišta u Rochesteru, kaže: “Nema jasnog znanstvenog objašnjenja za njegovo izlječenje.”

Sveti Andija Bessette bio je jednostavan čovjek, s jednostavnom vjerom, “vjerom kao gorušičino zrno” koja je mogla pomicati planine. U svom je srcu znao da Bog može iscjeljivati ​​ljude i činiti čuda, nikad ne sumnjajući u Božju moć. S vjerom poput njegove ništa nije bilo nemoguće.

Izvor: Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er