VJERA I DUHOVNOST

Otac Amorth: Kako istjerati zle duhove iz naših domova

Otac Amorth: Kako istjerati zle duhove iz naših domova? Poznati egzorcist objašnjava kako je korištenjem sakramenata moguće postići osobite dobrobiti za nas i naše domove.

Obrana od đavla, oproštenje grijeha i Božja zaštita: to su 3 dobrobiti koje nam donosi blagoslovna molitva. Zatim se kroz škropljenje svetom vodom utisne pečat. Slijedimo riječi svećenika egzorcista da bismo bolje razumjeli.

Molitva štiti od đavla – Sotona neprestano potkopava život svakoga od nas, navodi nas na grijeh i udaljava od Boga. Time se naša duša može zaprljati, ali znamo da postoji mogućnost da se to “popravi”, pomirenjem s Bogom, kroz sakrament pomirenja, ispovijedi . Otac Amorth, međutim, također ilustrira kako je moguće pobjeći od zamki zla kroz, također, određeni blagoslov. Konstantna molitva ima i druge učinke, osim tjeranja demona: ozdravljenje od bolesti, povećavajući božansku milost, zaštititi domove i sva mjesta gdje vjernici žive od bilo kakvog nečistog utjecaja izazvanog kužnim sotonom” – objašnjava svećenik egzorcist. Ona nas štiti i svladava zamke neprijatelja, spašava nas od svake štetne prisutnosti, dajući nam zdravlje i spokoj.

Upotreba egzorciziranog ulja – Uz molitvu i škropljenje vodom, postoji i praksa egzorciziranog ulja: “Korišteno s vjerom, ono pomaže odbaciti moć demona, njihove napade, duhove koje bude. Dobro je i za zdravlje duše i tijela” – kaže otac Amorth, dajući nam i jedan konkretan primjer. “Drevni običaj mazanja rana uljem i moć koju je Isus dao apostolima da liječe bolesne polaganjem ruku i mazanjem uljem” – kaže. Egzorcirano ulje također ima svojstvo odvajanja tijela od nedaća: „Vrlo često sam blagoslivljao ljude koji su pretrpjeli prokletstvo jedući ili pijući nešto zlo. Ovi ljudi imaju poseban način erupcije ili eksplodiranja u obliku štucanja ili zveckanja, posebno u vezi s vjerskim radnjama: kada idu u crkvu, kada se mole i nadasve za vrijeme egzorciza.

U tim slučajevima organizam, da bi se oslobodio, mora izbaciti ono zlo koje sadrži. Egzorcirano ulje puno pomaže u odvajanju i oslobađanju tijela od tih nečistoća” – objašnjava.

Sveta voda i egzorcizirana sol

Konačno, i blagoslovljena voda, i njezino pijenje, može nam pomoći u toj nakani. Isto vrijedi i za sol: „Egzorcirana sol dobra je za istjerivanje zloduha i za zdravlje duše i tijela. Ali jedno od njegovih specifičnih svojstava je zaštita mjesta od zlih utjecaja ili prisutnosti. U tim slučajevima obično savjetujem stavljanje egzorcizirane soli na kućni prag i u četiri kuta sobe ili prostorija za koje se vjeruje da su uklete” – zaključuje svećenik.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er