MOLITVE

Ako vi ili netko vama blizak boluje od tumora, utecite se moćnom zagovoru sv. Leopolda, moleći ove molitve

Sveti Leopold Bogdan Mandić, hrvatski kapucin, nebeski je zaštitnik oboljelih od tumora. On je, naime, i sam bolovao od karcinoma jednjaka od kojega je i umro 1942. u Padovi. Tamo se nalazi njegovo neraspadnuto tijelo koje, poput magneta, sa svih strana privlači brojne ljude i vjernike svih uzrasta, obrazovanja i zanimanja.

Ako vi ili netko vama blizak nosi teret ove teške bolesti, utecite se moćnom zagovoru sv. Leopolda, moleći ove molitve.

Molitva bolesnika

Dragi sveti Leopolde, ti si uvijek pomagao i tješio one koji su ti se utjecali u svojim duhovnim i materijalnim potrebama. Potaknut velikim pouzdanjem i ja se utječem tebi koji si tako bogat dobrostivošću i velikodušnošću.

U svome si životu iskusio nemir i nevolju življenja s karcinomom: budi uz mene. Ti poznaješ moju tjeskobu i strepnju: priteci mi u pomoć. Podupri moju vjeru, ojačaj moju nadu, izmoli mi milost da se mogu nositi s mojim trpljenjima i podnijeti lijekove za ovo zlo koje me snašlo te da ovu kušnju prebrodim u pozitivnom duhu.

Zagovaraj me kod Oca kako bi moje srce našlo mir i pravi spokoj. Daj da uzmognem, zahvalna srca, zahvaljivati milosrdnom Bogu kojega si ti sâm nazvao “liječnikom i lijekom”.

Slava Ocu…

Molitva članova obitelji

Gospodine, stvoritelju i spasitelju naš, u svome zemaljskom životu i u svetome Leopoldu ti si bio blizak bolesnima i klonulima duhom. Svrni svoj dobrohotni pogled na muškarce, žene i djecu svakog jezika, naroda i nacije koji pate od karcinoma. Čuj našu molitvu i prošnju njihovih dragih: neka ih sveti Leopold i Blažena Djevica Marija pohode u duhu i sjede uz njih u dugim satima u bolnici i njihovim besanim noćima.

Sveti Leopolde, upućujemo i tebi našu prošnju srca puna žalosti i strepnje za našega/našu dragog/dragu (…). Ti koji si tješio mnoge koji su dolazili u tvoju ispovjedaonicu i povjeravao ih Djevici Mariji, “Blaženoj gospodarici”, daj da velika zabrinutost zbog te bolesti urodi cvijetom zahvalnosti za život i nadom da će se zdravlje povratiti.

Slava Ocu…

Molitva za zdravstvene djelatnike

Dragi sveti Leopolde, u svojoj službi svećenika, ispovjednika i duhovnog savjetnika, gajio si iskreno poštivanje i istinsko prijateljstvo sa zdravstvenim djelatnicima: liječnicima, kirurzima, kliničkim specijalistima, sveučilišnim profesorima, bolničarima.

Kao dobri Samarijanci oni su pomagali i tješili bolesne na bolničkim hodnicima. Molimo te da oni koji su u službi zdravlja i ljudskoga života znaju uvijek povezati stručno znanje s brižnom raspoloživošću. Daj da pacijent bude uvijek osoba koju će se poštivati u njegovim osjećajima, u njegovim strahovima i očekivanjima.

Molimo te da prosvijetliš one koji se bave istraživanjem novih lijekova, da vodiš ruku kirurga, da pomažeš liječniku u čitanju nalaza, davanju ispravne dijagnoze i odgovarajuće terapije.

Sveti Leopolde, neka prisutnost zdravstvenih djelatnika i bolničkih volontera bude nalik tvojoj: diskretna, uvijek vedra i ozarena osmijehom, kao kad si prihvaćao one koji su bili pogođeni tjelesnim trpljenjima ili tjeskobni u duhu. Daj da znaju uliti duhovne lijekove hrabrosti i nade.

Slava Ocu… Kraljice neba…

Izvor: kapucini.hr

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er