SVIJETVIJESTI

Novo cjepivo nije etički kontroverzno: Kod istraživanja nisu korištene stanice fetusa

Istraživanje novog cjepiva Pfizer koje se pokazalo 90 posto učinkovitim u kliničkim ispitivanjima protiv COVID-19 nije koristilo fetalne stanice i “etički je nekontroverzno”, navodi pro-life istraživački i obrazovni institut.

Institut Charlotte Lozier, ogranak pro-life organizacije Susan B. Anthony List, kaže da Pfizer i njegov njemački partner BioNTech nisu koristili stanice pobačenih fetusa tijekom istraživanja cjepiva, poznatog kao BNT162b2.

“Ta vijest može povećati broj ljudi spremnih na cijepljenje kad cjepivo postane široko dostupno”, napisao je etičar Wesley J. Smith za The National Review. Smith je viši suradnik u Centru za ljudsku iznimnost Instituta Discovery.

Cjepivo je “razvijeno pomoću genetskog sekvenciranja na računalima bez upotrebe fetalnih stanica”, napisao je Smith.
Inače Institut Charlotte Lozier navodi sveukupno 17 potencijalnih cjepiva kao etički nekontroverzne, dok ih pet navodi kao neetičke.

Pfizerovo cjepivo mogao bi biti dostupan za hitne slučajeve do kraja godine, a očekuju da bi mjesec mogli zatražiti dozvolu od američke regulatorne agencije za hranu i lijekove FDA.

“Na temelju trenutnih projekcija očekujemo globalnu proizvodnju do 50 milijuna doza cjepiva u 2020. i do 1,3 milijarde doza u 2021.”, naveli su u priopćenju.

www.medjugorje-news.com/

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er