VJERA I DUHOVNOST

Nevjerojatna podudarnost između euharistijskih čuda i relikvija otkrila Isusovu krvnu grupu

Znamo li Isusovu krvnu grupu? Nevjerojatna “podudarnost” između euharistijskih čuda i relikvija iz života Isusa Krista sugerira da bismo mogli.

U osmom stoljeću, bazilijanski svećenik u Lancianu, Italija, koji je sumnjao u stvarnu Isusovu prisutnost u euharistiji, služio je misu kada se hostija čudesno pretvorila u tijelo i krv. I danas se može vidjeti u crkvi sv. Franje.

U 1970-ima i 80-ima znanstvenici su proučavali dio mesa i krvi iz ovog čuda, koji su, između ostalog, otkrili da je krv AB. Zanimljivo, zar ne? U 13. stoljeću (500 godina nakon čuda u Lancianu), još jedan svećenik koji je sumnjao u istinitost Stvarne prisutnosti također je doživio euharistijsko čudo: hostija je počela krvariti po svom korporalu (tkanini koja se koristi u liturgiji). Još uvijek možete vidjeti tkaninu izloženu u katedrali u Orvietu.

Znanstveno testiranje ove tkanine sredinom 1990-ih pokazalo je da je i krv AB. Krvna grupa AB također je očito pronađena na Torinskom platnu. Postoje čak i izvješća da krv uzeta s uplakanih Marijinih kipova ima krvnu grupu AB. Sada je moguće da ova čuda i relikvije nisu autentični i činjenica da imaju AB krvnu grupu je samo slučajnost. No izgledi su jako protiv toga – postotak populacije s krvnom grupom AB je jednoznamenkasti.

I zapamtite, krvne grupe otkrivene su tek početkom 20. stoljeća, mnogo prije nego što se većina ovih čuda dogodila i ovi relikti izbili na površinu – što znači da svatko tko bi ih pokušao krivotvoriti ne bi ni znao za krvnu grupu kao nešto što treba “ispraviti”. Zbog toga je mnogo vjerojatnije da su ta čuda i relikvije, odvojeni stoljećima i mnogo prije znanstvene revolucije, zapravo autentični. To bi značilo da je Isusova krvna grupa AB.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er