ZANIMLJIVOSTI

Neke porive ne treba neprestano iskušavati: Izbjegavaj situacije u kojima možeš pasti u napast

Postoje određeni porivi u čovjeku koje ne valja neprestano iskušavati. Izbjegavati situacije u kojima možeš pasti u napast, to nije samo dobra preporuka koju otac može dati svojoj kćeri nego nešto što vrijedi i za njega samoga

Jedan je seljak uzgajao janjad. Imao je veliku farmu i činio je sve kako bi svoju janjad obranio od vukova koji su živjeli u obližnjoj šumi. Jednoga dana je upucao vučicu koja je pokušavala zgrabiti njegovo janje. Malo kasnije uočio je tek okoćenog vučića koji je čekao svoju majku na rubu šume.

Bilo mu je jako žao što je upucao vučicu, ali je znao da je morao zaštititi svoju janjad. Odlučio je uzeti to štene vučića i paziti na njega kao na ljubimca. Vučić je rastao i bio poslušan ovome seljaku. Seljak ga je istrenirao da brani njegovu janjad čak i od vukova iz obližnje šume.

Jednoga dana, seljak je morao otići u grad te je vuka, umjesto da ga stavi na lanac kao što je to običavao, pustio da slobodno trči i čuva njegovu janjad. Kada se seljak vratio iz grada, ugledao je vuka kako stoji nad janjetom koje je netom zaklao. Seljak je počeo vikati: „Kako si to mogao učiniti? Vjerovao sam ti, a ti si ga zaklao!“ Vuk je tada pogledao čovjeka i rekao (u ovoj priči vukovi govore, jednostavno to prihvatite): „A što si očekivao od mene? Ja sam vuk i to je moja narav.“

Vezani članci

Znam da ova priča govori o instinktu divlje životinje, ali postoje određeni porivi u čovjeku koje ne valja neprestano iskušavati. Izbjegavati situacije u kojima možeš pasti u napast, to nije samo dobra preporuka koju otac može dati svojoj kćeri nego nešto što vrijedi i za njega samoga.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata

Book.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er