VJERA I DUHOVNOST

Ne koristite je: Iza ove naizgled obične “igre” krije se mračna pozadina Sotoninih zamki

Ouija ploča, popularna društvena igra za “Noć vještica”, može otvoriti duhovna vrata koja pozivaju demonske sile u prostoriju. Oko Noći vještica diljem Amerike grupe djece ili odraslih vole igrati popularnu društvenu igre ​​poznatu kao “Ouija Board” – Ouuja ploča.

Iako se može činiti bezopasnim i može se kupiti u raznim supermarketima, može imati razorne duhovne posljedice. Pretpostavka Ouija ploče je da živa osoba može komunicirati s dušom ili duhom, a duh će uzvratiti komunikaciju sricanjem odgovora na ploči. Mnoga djeca (i odrasli) igrat će ovu igru, govoreći da “ne vjeruju” u nju i misle da se netko od njihovih prijatelja šali s njima kada se figure pomiču na ploči. Često se na nju gleda kao na “sablasnu” igru ​​koja se igra u slabo osvijetljenoj sobi u podrumu tijekom tinejdžerskog spavanja, piše Aleteia

U drugim prilikama odrasli, koji se ne mogu nositi s odlaskom voljene osobe, koriste igru ​​u nadi da će komunicirati s preminulim rođakom. Iako netko tko koristi ploču možda nema namjeru pozvati demonskog duha, čin korištenja Ouija ploče oblik je proricanja (otkrivanje skrivenog znanja natprirodnim sredstvima) i vrlo je stvaran. Katekizam Katoličke Crkve jasno uči protiv proricanja. Treba odbaciti sve oblike proricanja: pribjegavanje Sotoni ili demonima, prizivanje mrtvih ili druge prakse za koje se lažno pretpostavlja da će “otkriti” budućnost (KKC 2116).

Da napravimo analogiju, možda ne “vjerujete” da postoji netko s druge strane telefonske veze i možete razgovarati u nju, misleći da vas nitko ne sluša, ali činjenica je da netko sluša i može uzvratiti komunikaciju. Često zaboravljamo da na ovom svijetu postoji mnogo više od onoga što se čini na prvi pogled. Anđeli, demoni, duhovi i duše postoje i mogu utjecati na naš život. Jednostavno nije moguće koristiti Ouija ploču kao igru, budući da sama radnja njezinog korištenja ima duboke duhovne posljedice izvan naše kontrole.

Jedan primjer kako ova igra može pozvati neželjenu duhovnu prisutnost je slučaj 13-godišnjeg dječaka koji je 1949. predstavljen Ouija ploči. Taj je dječak postao opsjednut demonom i podvrgnut je jednomjesečnom egzorcizmu oca Williama Bowdern, SJ. Ti su događaji inspirirali knjigu iz 1971., Egzorcist, koja je prikazana na ekranu 1973. godine. Nažalost, ovaj slučaj nije jedini, a bilo je bezbroj drugih tijekom godina.

Egzorcisti su opetovano upozoravali da se ne koriste Ouija ploče i objašnjavaju kako će se “demoni maskirati u preminule voljene osobe kao način zauzimanja.” Čak su i istražitelji paranormalnih pojava sumnjičavi u pogledu njihove upotrebe, znajući kakvi se duhovi mogu pozvati u nečiji dom. Ouija ploče nisu nevine igračke koje se mogu igrati na zabavama za Noć vještica. Mogu imati ozbiljne duhovne posljedice koje mogu trajati godinama, vodeći osobu mračnim putem Sotoninih laži.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er