VJERA I DUHOVNOST

Nadbiskup upozorio: Ovaj opasni poganski ritual koji odražava demonsko danas je prisutan više nego ikada, samo danas ima…

“Poganski ritual žrtvovanja nevine djece lažnim bogovima još uvijek se događa u društvu, iako nosi drugo ime”, rekao je katolički nadbiskup Salvatore Cordileone zagovornicima života 22. siječnja tijekom mise koju je predvodio za za život nerođenih.

Cordileone, nadbiskup San Francisca, upozorio je o širenje poganstva u društvu i njegovu uvjerenju da je ubijanje nerođene bebe u pobačaju “sveti sakrament”.

“Ovo je danas svuda oko nas, a ova vrsta sekularizma ima sva obilježja religije: nepogrešive dogme, rituale, svece, vjeroispovijesti i osudu heretičkih učenja uz kažnjavanje krivovjeraca koji ih drže i usuđuju se govoriti o njima. javnosti, indeks zabranjenih knjiga, čak i sakramente”, rekao je Cordileone.

“Doista, pobačaj je za njih postao njihov presveti sakrament, ono što smatraju najsvetijim, doktrina i praksa na kojima je izgrađen cijeli njihov sustav vjerovanja”, nastavio je nadbiskup.

Rekao je da postoji samo jedan pravi Presveti Sakrament, a “živjeti kao da postoje dva, donosi oskvrnuće onoga što je sveto na obje strane: Kruh života na oltaru i ljudski život u utrobi.”

“Ubijanje nerođene djece je demonsko, nastavio je, ukazujući na odlomke u Svetom pismu u kojima su pogani, a ponekad i Izraelci, žrtvovali svoju djecu lažnim bogovima ili demonima. Citirao je Psalam 106, koji glasi: “Žrtvovali su demonima svoje vlastite sinove i kćeri, prolivajući nevinu krv, krv svojih sinova i kćeri, koje su žrtvovali idolima [demonima] Kanaana.”

Govoreći o modernim vremenima, nadbiskup je rekao da ga nije iznenadilo saznanje da je jedna od prvih skupina koja je osporila zakon o otkucajima srca u Teksasu bio Sotonistički hram, kult koji vjeruje da je pobačaj “religijski ritual”.

“Te poganske, sotonske skupine učinile su ubijanje nerođenih beba dijelom svoje religije, što objašnjava njihovo iracionalno, žestoko protivljenje bilo kakvim ograničenjima pobačaja, nastavio je.

“Zato vidimo takvu visceralnu i nasilnu reakciju na bilo koju čak i minimalnu zakonsku regulativu pobačaja, propise za koje bi čak i oni koji vjeruju da bi ih trebalo zadržati legalnim, smatrali razumnim, kao što su informirani pristanak i pristanak roditelja”, rekao je Cordileone.

Nadbiskup je također upozorio da su ta zla, poganska vjerovanja također prodrla u crkvu. “Koliko ima ljudi koji tvrde da su kršćani, a opet su bezumno pokupljeni novom svjetovnom religijom i njezinim lažnim blagoslovljenim sakramentom?” rekao je nadbiskup.

Iako nije spomenuo politiku u svojoj homiliji, Cordileone je bio snažan glas protiv licemjerja političara poput predsjednika Joea Bidena i predsjednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi koji tvrde da su pobožni katolici dok rade na širenju pobačaja.

Prošle je godine objavio pastoralno pismo u kojem je obrazložio uskraćivanje pričesti katoličkim javnim osobama koje se zalažu za abortus , rekavši da bi ta akcija mogla biti “jedino sredstvo koje svećeniku preostaje” ako tvrdoglavo ustraju u svom grijehu i odbiju se pokajati.

Nadbiskup je ovu poruku iznio uoči Hoda za život u San Franciscu, godišnjeg događaja koji se održava povodom godišnjice postupka Roe protiv Wadea. Naime, od donošenja presude 1973. godine, više od 63,5 milijuna nerođenih beba ubijeno je u utrobi majke.

poganski ritual žrtvovanja

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er