MEĐUGORJE

MEĐUGORJE Papin bliski suradnik nadbiskup Lazzaro You Heung Sik: Blažena Djevica Marija glas je…

Dok Međugorje iščekuje dolazak novoga papinog vizitatora mons. Alda Cavallija, ovoga ga je vikenda posjetio prefekt Kongregacije za kler nadbiskup Lazzaro You Heung Sik, koji je u subotu uvečer u međugorskoj crkvi sv. Jakova predslavio večernju svetu misu.

S njim u koncelebraciji bili su nadbiskup Tirane i Drača mons. Arjan Dodaj, apostolski nuncij Svete Stolice u Tirani nadbiskup Luigi Bonazzi, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, međugorski župnik fra Marinko Šakota i drugi svećenici. –

Okupljeni smo oko stola Gospodnjeg, pod brižnim pogledom Djevice Marije, poput učenika jednom u Cenakulu. Riječ koju smo upravo čuli oživljava krsni poziv svakoga od nas: slijediti Isusa! – poručio je u svojoj propovijedi mons. Heung Sik, dodajući kako su kršćani, zahvaljujući krštenju, „odjeveni u dostojanstvo djece, poslani svjedočiti kako Bog djeluje svaki dan u našemu životu.

– Svi smo mi, samom činjenicom postojanja, “pozvani”: Bog nas je pozvao u život za jedan plan ljubavi – rekao je mons. Heung Sik, naglasivši posebno ulogu Blažene Djevice Marije, koja je „znala njegovati povjerenje u prisutnost i djelovanje Gospodina u svome životu“.

– U početku i ona primjećuje odmak, doista se osjeća malenom i siromašnom pred planom Svevišnjega, ali je, nakon što se poslije otvorila  Božjoj volji, uskliknula: “Što pogleda na neznatnost službenice svoje!“

Ako budemo čuvali Božju riječ u srcu, majka Isusova nas uvjerava da će nam ona pomoći  novim pogledom iščitavati svoje postojanje, ali i svoju osobnu i obiteljsku povijest, kao i povijest naše zemlje, otkrivajući tako, da su svi događaji, pa i oni najbolniji, u svjetlu vjere, dio plana spasenja – rekao je mons. Heung Sik, dodavši kako „Marija nas uči da, kada dopustimo Gospodinu djelovati, možemo živjeti u radosti i zahvaljivanju“.

– Marija je glas svih malenih i posljednjih u povijesti. Tko se, kao i ona, pouzdaje u Boga, već je pobijedio i već je vidio svoju pobjedu nad zlom i svakom nepravdom.

Njezinim prečistim rukama i Njezinom Majčinskom Srcu, danas povjeravamo život i službu Svetoga Oca, Biskupa, Svećenika, Đakona, a također i našu molitvu za sve one koji prihvaćaju Isusov poziv i koji imaju hrabrosti darovati Mu život.

Hvalimo s Njom Gospodina, veličajmo Ga svim svojim glasom i tako ćemo otkriti i okusiti ljepotu stavljanja našega života  svaki dan  u službu Gospodinu, za dobro Crkve i  braće – poručio je prefekt Kongregacije za kler nadbiskup Lazzaro You Heung Sik, inače biskup korejski biskup, iz međugorske crkve.

međugorje

www.medjugorje-news.com

Izvor
vecernji.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er