VJERA I DUHOVNOST

Meditirajte često o tome kakav će biti raj

Vrlo je korisno za naše duše razmišljati i sanjati o nebu, razmišljajući o tome kakvo će biti i koliko je lijepo i savršeno. Većina nas ne razmišlja često o raju i radostima koje ćemo doživjeti u vječnom zagrljaju Oca.

To je nesreća, jer pomisao na nebo može biti snažan motivator tijekom našeg života na zemlji, tjerajući nas naprijed u prakticiranju vrline. Što više razmišljamo o raju, to više želimo biti tamo, piše portal Aleteia.

Kakvo će biti Nebo? Sveti Franjo Saleški potiče kršćane na razmišljanje o nebu u svom Uvodu u pobožni život, uspoređujući ga s najvećim ljepotama na zemlji:

Prisjetite se divne mirne noći, kada su nebesa sjajna s bezbrojnim zvijezdama: dodajte ljepoti takve noći najveću ljepotu veličanstvenog ljetnog dana,—sjaj sunca ne smeta jasnom sjaju mjeseca ili zvijezda, a zatim budi siguran da sve to neizmjerno pada u slavu raj. O svijetla i blagoslovljena zemljo, o slatko i dragocjeno mjesto! Zatim pomiče naš fokus s ljepote Neba na slavu svih onih koji u njemu prebivaju: Razmotrite ljepotu i savršenstvo bezbrojnih stanovnika te blagoslovljene zemlje; – milijune i milijune anđela, Kerubina i Serafima; slavna družina apostola, mučenika, ispovjednika, djevica i svetaca. O blagoslovljena družina, čiji pojedini član nadilazi svu slavu ovoga svijeta, što će biti gledati ih sve, pjevati s njima slatku Pjesmu Jaganjčevu? Raduju se vječnom radošću, dijele blaženstvo neizrecivo i nepromjenjive užitke.

Koliko god ovo moglo biti veličanstveno, sve je blijedo u usporedbi s prisustvom u Božjoj prisutnosti: Razmotrite kako uživaju u Božjoj prisutnosti, koji ih ispunjava bogatstvom svoje vizije, koja je savršeni ocean užitka; radost što su zauvijek sjedinjeni sa svojom Glavom. Oni su poput sretnih ptica, vječno lebde i pjevaju u ozračju božanstva, koje ih ispunjava nepojmljivim užicima. Tamo se svatko bez ljubomore natječe u pjevanju hvale Stvoritelja. Sveti Franjo Saleški vjeruje da nakon meditacije o slavama neba trebamo biti nadahnuti da preispitamo vlastiti život i iskorijenimo sve što bi nas ometalo u postizanju vječnog blaženstva.

Raj je svakako lijepo mjesto za razmišljanje, ali ako želimo biti tamo jednog dana, moramo raditi sada kako bismo osigurali da su nam srca otvorena Božjoj milosti na dan naše smrti.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er