HRVATSKAVIJESTI

Liječnici otkrili od čega je umrla djevojka u Splitu

Djevojka koja je preminula u Splitu preminula je od zastoja srca i pluća, ali se ne može zanemariti činjenica da je imala Covid 19, otkrili su liječnici. 

Ona je primljena na hitni interni prijem, lokalitet Križine, zbog zastoja srca i disanja pa je nakon uspješno provedene reanimacije smještena u jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti. Ona je imala pridružene kronične bolesti, a ustanovili smo da je bila Covid pozitivna”, rekao je medijima dr. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti.

Dr. Branka Polić, pročelnica Zavoda za intenzivnu pedijatriju, dodala je da liječenje u tom Zavodu obavljeno po svim pravilima struke.

“Nakon uspješne reanimacije ona je stabilizirana, međutim, nažalost je došlo do ovog nemilog događaja, smrtnog ishoda. Unatoč liječenju umrla je jučer u 14.45 sati. Djevojka je reanimirana na hitnom internom prijemu, kolege su je stabilizirali i premjestili je. Djevojka je imala i kronične bolesti, ali ne možemo zanemariti činjenicu da je bila Covid pozitivna. Vjerojatno je do smrtnog ishoda došlo zbog kroničnih bolesti, uz Covid infekciju”.

Što se tiče obdukcije, dodala je dr. Polić, zadnju riječ o tome kada i što će se nastaviti dat će struka.

Novinare je zanimalo kako se onda odnositi prema djeci s astmom koja idu u školu i ne bi li trebala slušati online nastavu.

“O tom dijelu je već dosta rekla i epidemiološka služba, a i u preporukama je, ja kao pedijatar intenzivist mogu govoriti samo o dijelu kad mi dođe teško bolesno dijete bez obzira od koje kronične bolesti boluje”. 

Dodala je da se Covid 19 infekcija ne može zanemariti i ponovila da je službeni uzrok smrti zastoj rada srca i pluća. 

www.medjugorje-news.com/direktno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er