VJERA I DUHOVNOST

Koje duhovne dobrobiti dobivamo zazivanjem imena Djevice Marije

Iako je istina da se “na ime Isusovo treba prignuti svako koljeno na nebu i na zemlji i pod zemljom” (Filipljanima 2,10), Bog je također obdario ime Marijino dubokom duhovnom snagom. Koje su duhovne dobrobiti zazivanja imena Blažene Djevice Marije?

Budući da je Kraljica, Marija ima posebnu ulogu u povijesti spasenja i nastavlja pritjecati u pomoć Božjem narodu kad god je zazovu. Veliko je to otajstvo, ali bezbrojni su sveci kroz stoljeća učvrstili da što se više približava Mariji, to se više približava njezinu Sinu.

Papa Benedikt XVI. na sličan je način promovirao ovu stvarnost i ukazao na citat svetog Bernarda iz Clairvauxa prilikom posjeta opatiji Heiligenkreuz u Austriji. Citat je sažetak katoličkog vjerovanja kada je riječ o marijanskom zagovoru i uvjerava nas da kad god zazovemo Marijino ime, bit ćemo bliže Isusu.

Riječima svetog Bernarda pozivam svakoga da postane dijete od povjerenja pred Marijom, kao što je to učinio Sin Božji. Sveti Bernard kaže, a mi s njim kažemo: „Gledajte u zvijezdu morsku, zazovite Mariju… u opasnosti, u nevolji, u nedoumici, mislite na Mariju, zazovite Mariju. Neka njeno ime nikada ne bude daleko od tvojih usana, ni daleko od tvog srca Budeš li je slijedio, nećeš zalutati; ako joj se moliš, nećeš očajavati; okreneš li svoje misli na nju, nećeš pogriješiti. Ako te ona drži, nećeš pasti; ako te ona štiti, ne trebaš se bojati; ako je ona tvoj vodič, nećeš se umoriti; ako ona bude milostiva prema tebi, sigurno ćeš stići na svoje odredište”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er