SVIJETZANIMLJIVOSTI

Katolički mladenci umjesto svadbene večere za obitelj odlučili nahraniti siromašnu djecu

Odlučili smo nahraniti one kojima je to stvarno potrebno. Sve je bilo lijepo. Detalji su ispali baš onako kako su mladenci sanjali.

Ana Paula Meriguete i Victor Ribeiro vjenčali su se u Katoličkoj crkvi, a potom su na kratkom domjenku primili čestitke svojih gostiju. Ali pravo slavlje tek je uslijedilo, i to ne tradicionalno: umjesto tipičnog svadbenog banketa, mladi par odlučio je ponuditi obrok za siromašnu djecu i njihove obitelji u obalnom gradu Guarapari, u brazilskoj državi Espírito Santo. Na zabavi je bilo 160 uzvanika.

“Odlučili smo nahraniti one kojima je to stvarno potrebno, jer članovi naše obitelji imaju ono što im treba”, rekao je mladoženja, za kojeg ideja o tradicionalnom svadbenom domjenku nije imala smisla pred tolikim potrebama. “Nema ništa loše u organizaciji svadbenog banketa; to je dostojna proslava, ali mi to jednostavno nismo mogli učiniti,” rekao je profesor tjelesnog odgoja brazilskim novinama Estadão.

Mladenci, koji pjevaju u zboru u svojoj župi, rekli su da je ideja o ponudi obroka bila nadahnuta popularnom brazilskom himnom “Moje kraljevstvo ima mnogo za reći”, koja se često pjeva tijekom pričesti na misi.

“Kad priređuješ objed ili večeru, ne pozivaj svojih prijatelja, ni braće, ni rodbine, ni bogatih susjeda, da ne bi možda i oni tebe pozvali i tako ti uzvratili. Nego kad priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome, slijepe. Blago tebi jer oni ti nemaju čime uzvratiti. Uzvratit će ti se doista o uskrsnuću pravednih.” Ove su riječi, naravno, uzete ravno iz Evanđelja (Lk 14,12-14).

Mladenka i mladoženja željeli su sami financirati proslavu. Međutim, i njihovi prijatelji i obitelj htjeli su pomoći. To je bio tek početak; počele su pristizati novčane donacije i ponude za rad kao volonteri. Mreža solidarnosti je rasla, a obrok je čak na kraju nudila i besplatna profesionalna catering tvrtka.

Na Instagram računu para @rezacomigo, Victor je napisao u objavi: “Ova fotografija sažima dio naše suštine, našeg partnerstva, naše ljubavi i onoga što mi zapravo jesmo! Slabi, grješnici, potrebni Boga, ali svjesni Božanskog milosrđa. Oduvijek smo bili dobri prijatelji i pazili smo jedni na druge, posebno u duhovnom životu svakoga od nas, a danas više nego ikad trebamo biti partneri, vjerni prijatelji, koji zajedno koračaju putem svetosti, na putu u raj! Jedno je jasno: nikad ne odustaj od svojih snova, ali isto tako, nikad ih ne zaboravi povjeriti Bogu po rukama Djevice Marije. Majka nikada ne ostavlja svoju djecu nezaštićenu!”

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er