CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Kardinal Christoph Schönborn: “Osjetio sam dva nadnaravna znaka da će Bergoglio biti izabran za novog papu”

Kardinal Christoph Schönborn, bečki nadbiskup, izjavio je kako je prilikom izbora za novog papu osjetio dva nadnaravna znaka koja su upućivala da će argentinski kandidat, Jorge Mario Bergoglio, biti izabran za Svetoga oca.

Austrijski kardinal je i sam bio jedan od favorita za nasljednika Benedikta XVI uoči samih konklava, a za Britanske novine The Telegraph je izjavio kako se brzina kojom je novi papa izabran može objasniti samo kao Božja intervencija. Kardinal Schönborn dodaje kako se osjetila velika prisutnost Duha Svetoga koji ih je poticao da izaberu baš čovjeka, koji je sjedio u samom kutu sikstinske kapele za vrijeme konklave.

O jednom znaku Schönborn ne smije javno govoriti jer se dogodio unutar same konklave, ali za drugi veli da je poslije mise pro eligendo Pontifice, odnosno mise za izbor novoga pape, iznenadno sreo jedan bračni par iz latinske Amerike koji su mu izgledali obuzeti Duhom Svetim, a jedno od njih mu je jednostavno šapnulo riječ „Bergoglio“. Schönborn je uvjeren kako je mnogo kardinala iskusilo nadnaravne znakove za vrijeme trajanja konklave jer uistinu, govori on , na samom početku ime Bergoglio uopće nije bilo ni u primisli većine kardinala.

Zaista su čudesni putevi Božji, odnosno Duha Svetoga u izboru vođe naše Crkve. Ove riječi kardinala Schönborna su podsjetile na izbor Matije za apostola. Iako su među kandidatima bili istaknuti učenici, koji su pratili Isusa od samog početka, Duh Sveti je izabrao Matiju koji je mnogima zasigurno bio iznenađenje, baš kao i izbor Jorge Bergoglio za papu.

www.medjugorje-news.com/

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er