VJERA I DUHOVNOST

Kako mi je Mala sirena objasnila svetost

Dok sam se vozila u automobilu u blizini San Sebastiána de Garabandala na sjeveru Španjolske, moj prijatelj se raspitivao o tome kako bih ja osobno objasnila tinejdžerima ideju Univerzalnog poziva na svetost. Bez razmišljanja sam odgovorila: “Pričala bih o Maloj sireni.”

Veza između Disneyevog filma Mala sirena i poziva na svetost čini se u najboljem slučaju nategnutom; međutim, milost koju sam primila u molitvi ne više od tjedan dana prije još je bila svježa u mom umu. Dok sam molila, otkrila sam da sam rastresena. Počela sam pjevati, u glavi, stihove “Part of Your World” iz Male sirene.

Nakon što sam shvatila da sam rastresena, moj prvi instinkt bio je kazniti samu sebe i pokušati se ponovno usredotočiti na Gospodina. Međutim, na poticaj Duha, zanemarila sam svoj instinkt i umjesto toga sam više pažnje posvetila stihovima koji su mi ostali u glavi. U pjesmi se Ariela, sirena koja je fascinirana čovječanstvom, hvali svojom velikom zbirkom ljudskih artefakata koji su pali u more. Unatoč svojoj kolekciji materijala, Ariela žali zbog činjenice da njezin posjed u konačnici ne zadovoljava njezine želje. “Ali koga briga? Ništa posebno. Želim više…”

Ono što Ariela očajnički želi je ići više. Ona želi biti tamo gdje su ljudi. U dubini svog srca zna da je sreća u ići više. Na ovu spoznaju moje krhko i ljudsko srce osjetilo je dubok i trajan poziv od Gospodina. Podsjetio me da smo, poput Ariele, stvoreni za više. U svijetu zasićenom materijalnim bogatstvom, imamo sve što možemo poželjeti, često na dohvat ruke. Novac, društveni mediji, Netflix, YouTube, pornografija, iPhone. Iako neke od ovih stvari same po sebi nisu zle, ako zastanemo i razmislimo o našem ispunjenju, shvaćamo da one ne postižu taj cilj.

Želja za ispunjenjem je dobra i Bog nam ju je stavio u srce. Stoga možemo biti sigurni da je to ispunjenje ne samo moguće, nego i dostižno. Naše ispunjenje sastoji se u dubokom i trajnom odnosu s Presvetim Trojstvom.

Biti umotan u Božanski život osigurava nam trajni mir i radost. Budući da svi imamo želje, možemo biti uvjereni da se one ispunjavaju našim sudjelovanjem u Božanskom životu koji je za nas kupljen križem i primljen na našem krštenju. Božanski život je cilj. Božanski život je svetost.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er