VJERA I DUHOVNOST

Jesu li molitvene grupe zdrav trend u Crkvi?

Zajednička molitva s drugim katolicima rastući je trend i može biti vrlo plodna, pod uvjetom da je u zajedništvu s Crkvom.

Mnoge župe imaju različite molitvene skupine koje se sastaju na tjednoj ili mjesečnoj bazi kako bi zajedno molile na određeni način. Ponekad su te molitvene skupine karizmatske, dok se druge sastaju kako bi molile tradicionalne devetnice ili posvetne molitve. Je li zdravo moliti s malim skupinama ljudi?

Dok introvert možda nije toliko uzbuđen molitvom s drugim ljudima, molitvene grupe su zdrav dio crkvenog života. Sam Isus je rekao: “Jer gdje su dvojica sabrana u moje ime, tu sam i ja usred njih” (Matej 18:20). Katekizam Katoličke Crkve na sličan način hvali ovaj rastući trend: Molitvene skupine, zapravo “škole molitve”, danas su jedan od znakova i jedan od pokretača obnove molitve u Crkvi. KKC 2689

Međutim, važno je da su te molitvene skupine u zajedništvu s tradicijom Crkve. Katekizam objašnjava da su te molitvene skupine dobre “pod uvjetom da piju iz autentičnih izvora kršćanske molitve. Briga za crkveno zajedništvo znak je istinske molitve u Crkvi” (KKC 2689). Kao i kod svakog novog trenda u Crkvi, molitvene skupine moraju biti ukorijenjene u crkvenoj mudrosti i poslušne mjesnom svećeniku i biskupu. Pod uvjetom da molitvena grupa odgovara tim parametrima, onda to može biti vrlo plodonosno iskustvo, pomažući grupi ljudi da se približi Bogu u zajedničkom okruženju.

Vezani članci

Philip Kosloski aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er