VJERA I DUHOVNOST

Izvanredan susret Padre Pija s opsjednutom ženom

Kad je žena opsjednuta demonom došla u San Giovanni, Padre Pio joj je mirno prišao i uspio istjerati zlu prisutnost.

Sveti Padre Pio imao je izvanrednu vjeru u Boga, dopuštajući mu sposobnost da se ponaša smireno kada ga je demonski duh pokušao uplašiti.

To bi se događalo povremeno i povremeno bi opsjednute osobe ulazile u crkvu u San Giovanni Rotondo. Autor C. Bernard Ruffin iznosi sljedeću priču u svojoj knjizi Padre Pio: Istinita priča. Prema Ruffinu, “Otac John Schug (1928. – 2002.), kada je razgovarao sa starijom braćom u San Giovanniju nekoliko godina nakon Pijeve smrti, čuo je za jednu ženu koja je izgledala više nego samo mentalno poremećena. Lice joj je bilo tako užasno zgrčeno, i imala je tako čudan sjaj u očima da su ljudi počeli bježati u strahu. ‘Ja sam vlasnik ove crkve!’ vrisnula je.”

Kada je žena vidjela sliku svetog Mihaela arkanđela rekla je: “Nisi ti pobijedio! Ja sam pobijedila!” Napravila je veliki metež u crkvi što je privuklo pozornost Padre Pija koji je ispovijedao. Izašao je iz ispovjedaonice, a sakristan ga je tjerao da ne ide. Padre Pio je odgovorio: “Ne bojte se… Otkad smo se bojali đavla?”

Padre Pio joj je jednostavno prišao i rekao: “Bježi odatle!” Počela je moliti Padre Pija: “Molim te, nemoj me otjerati! Molim te, nemoj me otjerati!” Rekao joj je da sjedne i pričeka dok ne završi s priznanjima.

Tada je pronašao ženu kako mirno sjedi. Odveo ju je do jedne od ispovjedaonica. Kad je otišla, “lice joj je bilo kao u anđela”. Sveti Padre Pio u potpunosti se pouzdao u snagu ispovijedi i čak i danas egzorcisti preporučuju često ispovijedanje grijeha kako bi sotonske sile spriječile utjecaj na pojedinca.

aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er