BiHHERCEGOVINAVIJESTI

IZ ŽZH SVI TESTIRANI NALAZI SU NEGATIVNI NA KORONU

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke izvjestio kako nijedna jučer testirana osoba nije bila pozitivna na prisustvo korona virusa.

Do sada je u Županiji Zapadnohercegovačkoj 76 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 59 osoba, 13 iz Gruda i 4 osobe iz Posušja. U samoizolaciji se trenutno nalazi 383 osobe, a do sada je oporavljena 31 osoba.

Stožer civilne zaštite ŽZH sutra će na sjednici raspravljati o usklađivanju svojih Zapovijedi sa Zapovijedima koje je tijekom dana donio Federalni stožer, a tiču se zabrane kretanja od 1. do 3. svibnja i dopuštenja za rad obrtnicima, trgovinama na veliko i malo. 

Predloženo je da početak rada obrtnika, trgovina na malo i veliko kojima trenutno nije dopušten rad bude dozvoljen od 4. svibnja kako bi bili u mogućnosti prilagoditi se novonastalim uvjetima rada. 

Jedna od predloženih točaka sutrašnje sjednice je i Zapovijed Upravi za inspekcijske poslove ŽZH da izvrše maksimalne napore u nadzoru provođenja epidemiloških mjera kao što je nošenje maske, vizira, šala ili slično, održavanje razmaka  i svih drugih propisanih epidemioloških mjera kako bi se rizik obolijevanja smanjio na najmanju moguću mjeru.

Prema prijedlogu biti će naložen i pojačan nadzor rada objekata koji ne posjeduju valjane dozvole za rad ili nemaju prijavljenu djelatnost.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er