VJERA I DUHOVNOST

Hoću li biti u braku sa svojim voljenim supružnikom na Nebu?

Za mnoge bračne parove teško je zamisliti da će u Nebu biti odvojeno jedno od drugoga, bez mogućnosti da ostanu u braku cijelu vječnost. Ipak, Isus je bio vrlo jasan u svom učenju o sakramentu braka na Nebu.

Reče im Isus: “Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća. ” Luka 20:34-36

Međutim, to ne znači da nećemo biti ujedinjeni sa svojim supružnikom zauvijek. Katekizam Katoličke Crkve opisuje Raj kao mjesto “zajedništva”. Taj savršeni život s Presvetim Trojstvom – ovo zajedništvo života i ljubavi s Trojstvom, s Djevicom Marijom, anđelima i svim blaženicima – naziva se “Raj”.

Nebo je krajnji cilj i ispunjenje najdubljih ljudskih čežnji, stanje vrhunske, konačne sreće. 300 1024 Nadalje, svi koji su na nebu ujedinjeni su u “Božji grad”. Oni koji su sjedinjeni s Kristom tvorit će zajednicu otkupljenih, Božji “sveti grad”, “Zaručnicu Jaganjčevu”. Neće više biti ranjavana grijehom, mrljama, samoljubljem, koji uništavaju ili ranjavaju zemaljsku zajednicu. Blažena vizija, u kojoj se Bog na neiscrpan način otvara odabranima, bit će uvijek tekući izvor sreće, mira i međusobnog zajedništva. 300 1045

Nebo će biti različito od bilo kojeg iskustva zajedništva koje susrećemo na zemlji, nadmašujući čak i najsretnija vremena bračnog života na zemlji. Ako i muž i žena teže svetosti na zemlji i uđu u vječno blaženstvo Neba, bit će ujedinjeni u Nebu na način koji je izvan našeg razumijevanja. To neće izgledati kao brak na zemlji, jer ćemo biti ujedinjeni sa svim svetima na Nebu u vječnom zajedništvu ljubavi, koje povezuje sam Bog.

Gubitak bračnog života neće biti problem ni za koga od nas, jer ćemo dobiti nagradu daleko veću nego što bismo mogli zamisliti. Brak je put koji je osmišljen kako bi nam pomogao na našem putu do neba i kada jednom konačno stignemo do odredišta, više neće biti potrebe da ga se držimo.

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er