VJERA I DUHOVNOST

Evo zašto Sotona toliko mrzi smeđi škapular i one koji ga nose

Kada se nosi u vjeri, sakramental je snažno oružje protiv Zloga. Među brojnim sakramentalima Katoličke Crkve, smeđi je škapular jedan od najpopularnijih. To je komad smeđe tkanine koji se nosi oko ramena i potiče dublji odnos s Isusom Kristom i njegovom majkom, Blaženom Djevicom Marijom.

Kroz povijest je pomogao nebrojenom broju kršćanskih duša i pokazao se kao snažna obrana od Sotone. U knjižici Garment of Grace dokaz za ovu tvrdnju nalazi se u životu časnog Francisa Ypesa. Prema priči, “Jednog dana mu je škapular otpao. Dok ga je vraćao natrag, đavao je urlao: „Odbaci tu naviku koja nam otima tolike duše!“ Tada je Franjo natjerao đavla da prizna da postoje tri stvari kojih se demoni najviše boje: sveto ime Isusovo, Presveto ime Marijino i sveti karmelski škapular.”

Kao primjer sakramentalne moći škapulara da “otme” duše od đavla, sveti Petar Claver koristio je smeđi škapular u svojim misionarskim pustolovinama. Svakog mjeseca “pošiljka od 1000 robova stizala bi u Cartegenu, Kolumbija, Južna Amerika. Sveti Petar je osiguravao spasenje svojim obraćenicima. Najprije je organizirao katehete da im daju upute. Zatim se pobrinuo da budu kršteni i obučeni u škapular. Neki su eklezijasti optuživali sveca za indiskretnu revnost, ali sveti je Petar bio uvjeren da će Marija bdjeti nad svakim od njegovih više od 300 000 obraćenika!”

Ove i druge priče odražavaju ono što su iskusili razni egzorcisti. Slavni egzorcist otac Gabriele Amorth ispričao je da mu je đavao tijekom egzorcizma rekao: “Više me strah kad izgovoriš Marijino ime, jer sam više ponižen time što me gazi jednostavno stvorenje nego On.”

Posljedično, kada nošenje smeđeg škapulara navede osobu da razvije “naviku” vjere, to postaje snažna obrana od Sotone jer približava osobu Djevici Mariji, koje se đavao žestoko boji.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er