MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Evo kako moliti kao sveci

Često nas mogu “zastrašiti” životi svetaca, osobito njihov molitveni život. Čini se da su “divovi” u duhovnom životu i mi možemo pomisliti da nikada ne bismo mogli biti poput njih. Dobra je vijest da su sveci, na mnogo načina, bili poput nas i da mnogi od njih nisu molili veličanstvene molitve.

Često su najveći sveci vodili najjednostavniji molitveni život. Uzmimo, na primjer, svetu Katarinu Laboure. Prije nego je dobila izvanredno viđenje Djevice Marije, ona opisuje svoj molitveni život jednostavnim riječima. Kad god idem u kapelu, stanem pred našeg dobrog Gospodina i kažem mu: Gospodine, tu sam. Reci mi što želiš da učinim. Ako mi da neki zadatak, ja sam zadovoljna i zahvaljujem mu se. Ako mi ne da ništa, ja mu ipak zahvaljujem jer više od toga ne zaslužujem dobiti. I tada, kažem Bogu sve što mi je na srcu. Pričam mu o svojim bolima i radostima, a onda slušam. Ako slušaš, i Bog će ti govoriti, jer kod dobrog Gospodina moraš i govoriti i slušati. Bog vam uvijek govori kada mu pristupate jasno i jednostavno.

Bog iznad svega želi “skrušeno srce” i daje prednost žarkoj molitvi srca, koliko god jednostavna bila. Sljedeći put kada sjednete moliti, razmislite o tome da slijedite primjer svete Katarine Laboure, da ne komplicirate previše stvari i da se prepustite u Božje ruke. Nikad ne znate što se može dogoditi kada molite kao svetac!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er