ZANIMLJIVOSTI

Evo gdje možete pronaći prekrasan Gospin kip skriven u moru

U arhipelagu Los Roques u Venezueli, prekrasan kip Djevice iz Doline skriven je u moru. Ova nevjerojatna lokacija omogućuje vam da posjetite Gospu dok istražujete Karibe.

Smješten oko 100 milja sjeverno od Caracasa, Los Roques jedna je od glavnih turističkih atrakcija zemlje. Među više od 300 otoka koje ovaj arhipelag ima, Francisquí Keys krije ovo blago u svojim vodama. Ovaj kip Djevice iz Doline visok je oko metar i pol i izrađen je od lijevane bronce.

Kako je dospio tamo?

Neki izvori kažu da su ronioci otkrili kip 1984. Međutim, drugi tvrde da je admiral Armando Laguna Laguna bio taj koji je vodio tim ronilaca 2013. da postave sliku Djevice pod vodu.

Ono što je poznato jest velika odanost stanovnika ovoj marijanskoj pobožnosti. “Rođen sam ovdje u Los Roquesu i posvetio sam 50 godina Djevici iz Doline, i sve dok sam živ posvećujem to njoj, i svaki put kad pitam Djevicu iz Doline, čini se da sluša meni jer to mora biti vjera”, kaže jedan od njezinih poklonika u videu. “Ovdje je napravila čudo za dječake koji su pecali i čamac se prevrnuo”, dodao je pojedinac. “Molili su, molili, molili i prionuli su uz Djevicu iz Doline, a Djevica iz Doline ih je dovela na brdo, a oni su stigli govoreći da ih je Djevica iz Doline spasila.”

Da biste stigli tamo, morate uzeti let iz Caracasa za otok Gran Roque. Zatim će vas brod odvesti do Francisquí Keysa, grupe od tri otoka koji se nalazi 10 minuta istočno. Od Cayo Francisquí de Arriba hodat ćete između tri do četiri minute dok ne stignete do prirodnog bazena, gdje ćete pronaći Djevicu doline u svojim vodama.

Pobožnost Djevici iz Doline

Prema Vatican Newsu, ova marijanska pobožnost datira još od osvajanja, kada su Španjolci osnovali grad Nueva Cádiz na otoku Cubagua, koji se nalazi u arhipelagu Nueva Esparta, sjeveroistočno od Venezuele. Kako bi ovaj grad, obogaćen iskopavanjem bisera, stavili pod Marijinu zaštitu, naručili su sliku Bezgrješnog začeća, koja je desetljeće nakon njihova dolaska čudesno odoljela prolasku uragana koji je opustošio grad 25. prosinca 1541.

Statua je odnesena na otok Margarita, 25 milja sjeverno od Venezuele, i smještena u pustinjaku na farmi okruženoj planinama kako bi se zaštitila od mogućih prirodnih katastrofa. Ovo mu je mjesto dalo ime Virgen del Valle. “Hram u kojem se danas nalazi kip izgrađen je između kraja 19. stoljeća i početka 20. stoljeća, a papa Ivan Pavao II. ga je 1995. uzdigao u rang ‘Male bazilike'”, piše Vatican News. Svakog 8. rujna Venezuela slavi blagdan Djevice Doline. Smatra se zaštitnicom ribara i istoka ove zemlje.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er