VJERA I DUHOVNOST

Đavao jako dobro zna tko je Isus i što može, poznaje Pisma mnogo bolje od nas i zato mu i jest cilj iskriviti našu sliku o Bogu

“Đavao jako dobro zna tko je Isus i što može. Poznaje Pisma mnogo bolje od nas i zato mu i jest cilj iskriviti našu sliku o Bogu”, piše fra Marin Karačić na svojem Instagram profilu. U nastavku pročitajte njegovu objavu.

[ Zlo i naopako. ]

Đavao nema ništa svoje, nego samo iskrivljuje Božje, želi izokrenuti sve ono što je od Boga. Psovka nije ništa drugo nego pogrđivanje Božjeg Imena, laž je oskvrnjivanje istine, svaki grijeh je odbijanje Božje blizine.

Sposobni smo sve izvući iz konteksta, plemenito djelo pretovriti u sebičnu samopromociju. Stavit ćemo pod upitnik i samoga Boga, a kamoli ne svoga bližnjega.

Ponekad smo i mi ljudi takvi; sposobni smo i najveće dobro izokrenuti u izopačeno, savjet u prozivku, kritiku u osudu. Sposobni smo sve izvući iz konteksta, plemenito djelo pretovriti u sebičnu samopromociju. Stavit ćemo pod upitnik i samoga Boga, a kamoli ne svoga bližnjega. Vjerujem da time mislimo kako smo provokativni i iznad drugih “vjerom zadojenih istomišljenika”, ali nažalost ispadamo samo robovi svojih nezadovoljstava i neostvarenosti.

Đavao je odličan manipulator i točno zna gdje smo slabi i “na koje će nas karte” dobiti.

Đavao jako dobro zna tko je Isus i što može. Poznaje Pisma mnogo bolje od nas i zato mu i jest cilj iskriviti našu sliku o Bogu. A čovjek koji ne poznaje Pisma i Isusa je lagana meta. Đavao je odličan manipulator i točno zna gdje smo slabi i “na koje će nas karte” dobiti. Odlično zna koji vjetrovi podižu naš egoizam te će zadovoljno zapuhati svaki put kad osjeti iskru naše oholosti.

Bog ne treba opravdanje, Bog ne treba branitelje. Na nama je da budemo vjerni. I da Mu budemo blizu. Sve ostalo je On već učinio, čini i činit će.

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er