VJERA I DUHOVNOST

Zašto je 3 sata ujutro poznato kao “đavolji sat”?

Horor filmovi i paranormalne TV emisije često govore o “đavoljem satu”. Ovisno o izvoru, to se može odnositi na vrijeme između 3 ujutro i 4 ujutro ili na sate između ponoći i 3 sata ujutro.

Čini se da je ova ideja proizašla iz svijesti da se Sotona voli rugati Bogu. Evanđelja po Mateju, Marku i Luki govore nam da je Isus umro tijekom “devetog sata”. U modernom računanju to bi bilo 15 sati. Prema ovoj ideji, Sotona zatim okreće simboliku naglavačke uzimajući za sebe 3 ujutro, izravno se rugajući Bogu. Još jedan razlog zašto se ovo vrijeme smatra izvorom neobično visoke demonske aktivnosti je činjenica da je usred noći; sunce je odavno zašlo i neće izaći još nekoliko sati. Sveto pismo opetovano spominje noć i tamu kao vrijeme grijeha, piše Aleteia

Ovaj koncept je savršeno sažet u Evanđelju po Ivanu, „A ovo je sud: svjetlost je došla na svijet, a ljudi su više voljeli tamu nego svjetlost jer su im djela bila zla. Doista, tko god čini zlo, mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti da se ne razotkriju njegova djela” (3,19-20). Također, Isusa je izdao Juda tijekom noći (ponekad se mislilo da je to bilo u ponoć) i Petar se odrekao Isusa prije nego što je “pijetao zapjevao” (oko 6 ujutro). To bi značilo Isusovo “suđenje” prije Velikog vijeća tijekom “vražjeg sata”.

Ovdje također ima i malo znanosti jer 3 ujutro označava točku najdublje noćne pospanosti u normalnom ciklusu spavanja i buđenja odraslih. Probuditi se ili biti probuđen u točno određeno vrijeme može poremetiti naše cirkadijalne ritmove i učiniti da se osjećamo potišteno ili tjeskobno. Bez obzira na doba dana, Bog je uvijek moćniji od Sotone i ostaje “svjetlo svijeta” koje će razbiti svaku tamu .

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er