VJERA I DUHOVNOST

Čudotvorne dobrobiti moćne medaljice svetog Benedikta – Evo dokaza!

Onaj koji se medaljice najviše boji je đavao. Toliko da se na medaljici svetog Benedikta nalazi natpis “Vade retro Satana”- “Makni se od mene, sotono”. To je jedan od sakramenata koje Crkva uključuje, jer je vrlo moćan protiv napasti Zloga.

Medaljica svetog Benedikta s njegovim likom ima duboko intrinzično duhovno i povijesno značenje.

Jedna od pogrešaka u koju često upadamo je ona da sakramentale smatramo “praznovjernim” predmetima ili predmetima koji štite “zle oči”. Apsolutno NE: to je jedna od stvari zbog koje padamo u grijeh. U našem slučaju medaljica svetog Benedikta nije talisman i nema sama po sebi intrinzičnu magičnu moć. To je nešto što nas približava Bogu i čime, po zagovoru njegovih svetaca, obogaćujemo svoju molitvu.

Medaljica predstavlja molitvu korisnika za zazivanje Božjeg blagoslova i zaštite po zagovoru svetog Benedikta. Za njegovu upotrebu nisu propisana posebna pravila. Može se nositi na lančiću oko vrata, nositi sa sobom, staviti u vozilo, kod kuće ili na poslovnom mjestu. Ponekad se ugrađuje u raspelo kako bi se stvorio “križ svetog Benedikta”.

Otac Amorth: Sotonu je spriječila medalja svetog Benedikta

To nam omogućuje da osjetimo prisutnost svetoga Benedikta pokraj sebe i da se udaljimo od iskušenja zla. Ali zašto se zli toliko boji ovog svetog predmeta? Kroz priču koju je ispričao otac Gabriele Amorth, jedan od najvažnijih talijanskih egzorcista, možemo razumjeti, čak i prije nekoliko stoljeća, kako je ova medalja pridonijela protjerivanju Sotone. “Jedna od najpoznatijih epizoda đavolskog opsjednuća […] je ona koja se tiče dvojice braće Burner, iz Illfurta (Alsace), koji su oslobođeni nizom egzorcizama 1869. godine” – kaže svećenik. Priča koja se čini nevjerojatnom, a koja zapravo objašnjava kako vrag bježi na samu prisutnost ili pogled na medaljicu ovog sveca.

Ova dva mlada brata bila su opsjednuta đavolom. Priča počinje jednom od šala koje je Sotona namjeravao izvesti sa svećenikom egzorcistom koji je u pratnji časne sestre i monsinjora bio na putu prema dvojici braće. Kočija koja je prevozila svećenika, po Sotoninoj volji, trebala se prevrnuti. Postojalo je nešto što je spriječilo đavla da izvrši svoj suludi čin. U trenutku polaska kočijaš je dobio medalju svetog Benedikta. Stavio ga je u džep, kao da je slutio da će se nešto dogoditi. Kočija je, naime, neozlijeđena stigla do kuće dvojice braće.

Zaštita svetog Benedikta proširila se na sve one koji su bili u toj kočiji i đavao nije mogao provesti svoj naum. Ova priča, kao i ona o egzorcizmu dvojice braće, opširno je dokumentirana i potpisana od strane ljudi koji su im bili najbliži, u nekim slučajevima i očevidaca ove neobične priče. Nakon oslobođenja dvoje djece, dobivenog također zalaganjem Bezgrešne Djevice, u gradu je podignut kip Bezgrešnog Začeća koji se i danas čuva, u čijem je podnožju bio postavljen latinski natpis koji je obilježavao tu činjenicu.

Molitva koju treba uputiti svetom Benediktu

Priča koja samo dodatno obogaćuje snagu i bogatstvo medalje svetog Benedikta. Uznesimo i mi molitvu svetom monahu, da nam pomogne da ne padnemo u sotoninu zamku:

„O sveti Oče Benedikte, pomoć onima koji se tebi utječu: primi i mene pod svoju zaštitu; brani me od svega što prijeti mom životu; isprosi mi milost pokajanja srca i pravog obraćenja da popravim počinjene grijehe, hvalim i slavim Boga u sve dane života svoga. Sveče po srcu Božjem, sjeti me se pred Svevišnjim da me, otpustivši mi grijehe, učvrsti u dobroti, ne dopusti mi da se od njega odvojim, primi me u zbor izabranih, zajedno s tobom i mnoštvo svetaca koji su te slijedili u vječno blaženstvo. Svemogući vječni Bože, po zaslugama i primjeru svetoga Benedikta, njegove sestre, djevice Skolastike i svih svetih redovnika, obnovi svoga Duha Svetoga u meni; daj mi snagu u borbi protiv zavođenja Zloga, strpljivost u životnim nevoljama, razboritost u opasnostima.

U meni raste ljubav prema čistoći, želja za siromaštvom, žar u poslušnosti, ponizna vjernost u obdržavanju kršćanskog života. Utješen Tobom i potpomognut milosrđem svoje braće, neka Ti radosno služim i pobjedonosno stignem u svoju nebesku domovinu zajedno sa svim svetima. Po Kristu Gospodinu našem. Amen”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er