VJERA I DUHOVNOST

Čudotvorna slika Gospe sišla s neba

Tijekom stoljeća slika je bila izvor bezbrojnih čuda. U jednom talijanskom selu izvan Rima postojala je crkva sagrađena u čast Gospe od Dobrog Savjeta koja je bila potpuno zapuštena.

Građani nisu imali dovoljno novca za obnovu crkve pa su čekali i molili za čudo. Tada su, prema pučkoj legendi, 25. travnja 1467. godine, prije mise u čast sv. Marka, stanovnici sela svjedočili čudesnom mjestu. Čuli su melodičnu glazbu koja je dopirala odozgo i dok su gledali, vidjeli su bijeli oblak tako blistave ljepote. Oblak se polako spuštao i na kraju je visio nad zidom u bočnoj kapeli crkve. Oblak je počeo nestajati, a na njegovom mjestu ostala je čudotvorna slika Gospe. Bolesnici su gotovo odmah ozdravljali.

Otada su po pobožnosti Gospe od Dobrog Savjeta izmoljena bezbrojna ozdravljenja. Nakon nekoliko vojnih poraza strahovalo se da će crkva biti uništena, a dragocjena slika oskrnavljena. Dva su čovjeka tada svjedočila kako se Gospina slika podigla sa zida crkve i odletjela u nebo. Slijedili su sliku i na kraju došli u Rim, gdje su je vidjeli kako nestaje. Nakon istrage, otkriveno je da je slika iz Albanije ona koja je pala u crkvu Gospe od Dobrog Savjeta. Kakvo god bilo točno podrijetlo slike, slika je omiljena među kršćanskim vjernicima diljem svijeta i mnoga se čuda i dalje događaju po zagovoru Blažene Djevice Marije pod njezinim naslovom Naše Gospe od Dobrog Savjeta.

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er